Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE TENNESSEE STUDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Tennessee Studs

Periode

1999 - heden

Genre

Americana, bluegrass, country

Online

Officiële website

The Tennessee Studs

The Tennessee Studs is een Americana-formatie uit Amsterdam. Het repertoire gaat van folk tot bluegrass, vijfstemmig gezongen en begeleid op dobro, pedalsteel, mandoline, banjo, telecaster, maar ook cello, tuba, trompet, trombone, klarinet, saxofoon en mondharmonica. Sinds 1999 speelt de band met grote regelmaat op de Nederlandse podia. In 2000 verschijnt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roland van Beveren   gitaar, mondharmonica, pedalsteel, zang
Jeff Cardey   mandoline, zang
Pieter Loman   banjo, zang
Jeroen Schmohl   dobro, gitaar, mandoline, zang
Henrik Holm   contrabas, zingende zaag

Overige muzikanten

Wessel van der Wal   contrabas, ukelele, zang
Patrick Kockelkoren   contrabas

Biografie The Tennessee Studs

The Tennessee Studs is een Americana-formatie uit Amsterdam. Het repertoire gaat van folk tot bluegrass, vijfstemmig gezongen en begeleid op dobro, pedalsteel, mandoline, banjo, telecaster, maar ook cello, tuba, trompet, trombone, klarinet, saxofoon en mondharmonica. Sinds 1999 speelt de band met grote regelmaat op de Nederlandse podia. In 2000 verschijnt het debuutalbum File Under Urban Bluegrass. Op het tweede album And They Fell To The Cold Hard Clay (2005) bestaat de groep naast Roland van Beveren (Rootsclub), Jeroen Schmohl en Pieter Loman uit Patrick Kockelkoren (Residentie Orkest) op contrabas. In 2007 wordt Kockelkoren opgevolgd door bassist Wessel van der Wal en in 2008 wordt de band uitgebreid met de Canadese mandolinevirtuoos Jeff Cardey. The Tennessee Studs doen in 2009 een tournee langs de Amerikaanse westkust, met optredens in onder meer Amnesia in San Francisco en The Stage Door in Mount Shasta, en treden op in Toronto, Canada. In 2010 gaat de band de studio in voor het derde album All You Can Eat dat in april 2011 verschijnt. Nadat ze hebben beloofd de elektrische gitaren thuis te laten, staat de Amsterdamse band in 2013 op het European World Of Bluegrass Festival. Dit optreden opent de weg naar veel meer bluegrass festivals in de zomer van 2014. Eind van dat jaar vindt een tweede tour plaats langs de Westkust van de Verenigde Staten. In 2016 presenteren The Tennessee Studs hun vierde cd ‘See You Around’ in het Amsterdamse Paradiso. Een uitgebreide tournee volgt.

Discografie The Tennessee Studs

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Tennessee Studs

Audio/Video The Tennessee Studs

Video The Tennessee Studs

St Thomas In Your Head by...
St Thomas In Your Head by The Tennessee Studs
The Tennessee Studs play ...
The Tennessee Studs play "Mountain dew" in Wilhelmina Pakhuis, Amsterdam 23 sept. 2011
The Tennessee Studs play ...
The Tennessee Studs play "Let it bleed" in Wilhelmina Pakhuis, Amsterdam 23 sept. 2011
Tennessee Studs - When Th...
Tennessee Studs - When The Whiskey Is Gone
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
St Thomas In Your Head by The Tennessee Studs

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer