Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE TYKES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Tykes in 1968

Periode

1966 - 1970

Genre

Nederbiet, pop/rock

The Tykes

The Tykes is een beatband uit Groningen, voortgekomen uit rock-'n-rollgroep Little John & His Rocking Tigers en eerst opererend onder de namen Time Castle en The Tigers. In het oprichtingsjaar bestaat The Tykes uit gitarist Henk Meuken, toetsenist Joop Douwma, bassist Lourens Leeuw en drummer Ed Korma. In april 1967 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joop Douwma   toetsinstrumenten
Lourens Leeuw   basgitaar
Ed Korma   drums
Henk Meuken   gitaar

Overige muzikanten

Frans Buurlage   gitaar
Frank de Graaf   zang

Biografie The Tykes

The Tykes is een beatband uit Groningen, voortgekomen uit rock-'n-rollgroep Little John & His Rocking Tigers en eerst opererend onder de namen Time Castle en The Tigers. In het oprichtingsjaar bestaat The Tykes uit gitarist Henk Meuken, toetsenist Joop Douwma, bassist Lourens Leeuw en drummer Ed Korma. In april 1967 neemt de band onder productionele leiding van Robbie van Leeuwen voor Polydor de single Double Crossin' Time op, een bluescover van John Mayall. Op 15 april 1967 is de band een van de zes voorprogramma's van The Rolling Stones in de Houtrusthallen te Den Haag. Met gitarist Frans Buurlage in plaats van Henk Meuken doet de band in november 1967 een succesvol optreden op de eerste editie van het festival Flight To Lowlands Paradise in Utrecht. Na nog twee singles, waarop de bandnaam zonder lidwoord staat geschreven, en meerdere optredens in het land, onder andere in Paradiso, doet The Tykes onder de naam Time Castle in augustus 1970 een aantal shows in de Deense hippiegemeenschap Christiaanstad. Van de optredens worden filmopnamen gemaakt. Als bij De Graaf de ziekte van Pfeiffer wordt geconstateerd en Buurlage en Joop Douwma tijdens de opnamen van een volgende single uit de band stappen, betekent dat in november 1970 het einde van The Tykes. Leeuw gaat verder in de Human Orchestra en speelt vervolgens onder meer in Cuby + Blizzards, Herman Brood & His Wild Romance, de band van de Duitse zangeres Nina Hagen, Phoney & The Hardcore en AA & The Doctors. In maart 2003 komen de leden van de band bij elkaar voor een reünie.

Discografie The Tykes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Tykes

Audio/Video The Tykes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer