Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE UPSESSIONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Upsessions in 2011

Periode

2005 - heden

Genre

reggae, ska

Online

Officiële website

The Upsessions

The Upsessions is een zesmansformatie, gekleed in groene trainingspakken, die vrolijke, vlotte reggae speelt, geïnspireerd door de vroege reggae uit de jaren zestig. Grote voorbeelden zijn onder anderen The Upsetters, The Meters, The Skatalites, Desmond Dekker en Toots and the Maytals. Het tweede album Beat You Reggae komt in 2009 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Boudewijn de Held   orgel, piano
Boudewijn van Trigt   gitaar, zang
Boris Manintveld   drums, zang
Giel Mulder   trombone
Vincent van den Bogaard   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Stijn Verhagen   orgel, piano
Ron Rotteveel   drums
Bart Izaks   gitaar
Peter Rotteveel   basgitaar
Patrick Kuschel   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Rude Rich And The High Notes
2012   Rude Rich And The High Notes

Biografie The Upsessions

The Upsessions is een zesmansformatie, gekleed in groene trainingspakken, die vrolijke, vlotte reggae speelt, geïnspireerd door de vroege reggae uit de jaren zestig. Grote voorbeelden zijn onder anderen The Upsetters, The Meters, The Skatalites, Desmond Dekker en Toots and the Maytals. Het tweede album Beat You Reggae komt in 2009 uit bij het Duitse label Grover en een jaar later bij Excelsior Recordings.

2004 - 2005

Trombonist Giel Mulder vormt samen met Boudewijn 'Boss' van Trigt (Rude Rich And The High Notes) een band om oude reggae mee te spelen. De eerste bezetting bestaat uit toetsenist Stijn Verhagen, drummer Ron Rotteveel (The Second Hand Sneakers), gitarist Bart Izaks en bassist Peter Rotteveel. De band wordt in januari gedoopt tot The Upsessions, vrij naar de studioband The Upsetters van Lee 'Scratch' Perry. Na de eerste demo in maart 2005 volgt het debuutoptreden, op 23 april in club Join te Noordwijk. Het tweede optreden is 19 juni tijdens het Amsterdam Roots Festival in het Amsterdamse Oosterpark. In december 2005 gaan in een oude Zaanse school de opnamen van start voor het debuutalbum, vastgelegd op een achtsporenrecorder van Fostex.

Rude Rich And The High Notes

2006 - 2007

The Upsessions 2006 begint met een optreden als voorprogramma van Neville Staples (The Specials) in P60 te Amstelveen. De eerste buitenlands optredens van The Upsessions zijn op 28 januari in het Franse Reims, als gastband op de afscheidsavond van de Franse skaband Western Special, en in februari in het Zwitserse Luzern. In Nederland staat de band op het grote skafestival The Dutchskafestival in de Melkweg te Amsterdam. Andere Duitse optredens in 2006 zijn in Mainz, Rosslau (This-is-Ska festival) en tijdens Summer Safari. In september tekent de band bij het Britse label Moon Ska World. De presentatie van het album The New Heavyweight Champion vindt in oktober plaats in Bitterzoet in Amsterdam, terwijl de officiële uitgave pas in mei 2007 is. Op het Zwitserse Rude Attack Records verschijnt in december 2006 op vinyl een gelimiteerde splitsingle met The Basement Brothers. In 2007 volgt de tweede vinylsingle The Chambermaid op het Duitse label Conquering Ruler Records. Enkele van de hoogtepunten in 2007 zijn de optredens in juli op het grootste Duitse skafestival Potsdammer Skafest en de Riverside Stomp in Mainz.

2008 - 2009

In 2008 speelt The Upsessions op het grote Zuid-Europese skafestival RudeCat in het Spaanse Girona (maart), later in het jaar gevolgd door het Mighty Sounds Festival in Praag (juli). Begin 2009 wijzigt de bezetting van de band, met naast vaste krachten Giel Mulder en Boss van Trigt drummer Boris Manintveld (Karmakonga), gitarist Vincent van den Bogaard, toetsenist Boudewijn de Held en bassist Oliver Franke. The Upsessions doet een lentetournee, treedt op in Kopenhagen en is te zijn tijdens enkele Nederlandse festivals. Na de uitgave van het tweede album Beat You Reggae, in september 2009 op het Duitse label Grover, doet de band een tiendaagse Europese tournee door Frankrijk, Italië, Zwitserland en Spanje.

2010

Beat You Reggae wordt in Nederland uitgebracht door Excelsior Recordings. April staat in het teken van een korte Europese tournee door Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. Onder de zomerfestivals optredens tijdens Ultrash Festival IV in Potsdam, Oerol op Terschelling, This Is Ska in Rosslau, het Fusion Festival in Larz, het Free and Easy Festival in München en de Zwarte Cross in Lichtervoorde. Een van de hoogtepunten in de carrière van The Upsessions is het optreden tijdens het festival Lowlands in augustus. Voormalige bassist Peter Rotteveel speelt in rootsband The Overnite Ex-Lovers.

The Overnite Ex-Lovers

2011

The Upsessions in 2011 Voordat de band voor het derde album de studio van Frans Hagenaars in gaat, oefenen de muzikanten wekenlang in de repetitieruimte om er voor te zorgen dat de tracks in 1 take kunnen worden opgenomen. Het live-geluid wordt zo omgezet naar een studioplaat. Below The Belt komt op 29 augustus uit via Excelsior Recordings en wordt ten doop gehouden met een optreden op 10 september in De Melkweg in Amsterdam.

2014

In mei komt het album Shake It! uit. Speciale gast op het album is de legendarische Jamaicaanse producer Lee 'Scratch' Perry. Tim Knol doet de vocalen bij het nummer Keep On Loving You.

Tim Knol

Discografie The Upsessions

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Upsessions

Audio/Video The Upsessions

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer