Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THEATER AAN HET VRIJTHOF

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags, klassiek

Online

Website

Theater aan het Vrijthof

Al sinds de jaren vijftig droomt Maastricht van een groot theater aan het Vrijthof. Pas in maart 1992 wordt die droom werkelijkheid. De voorkant van het theater, het Generaalshuis, stamt uit het begin van de negentiende eeuw. De Papyruszaal, de grote zaal van het theater, is in 2003 en 2004 ...
Volledige biografie...

Biografie Theater aan het Vrijthof

Al sinds de jaren vijftig droomt Maastricht van een groot theater aan het Vrijthof. Pas in maart 1992 wordt die droom werkelijkheid. De voorkant van het theater, het Generaalshuis, stamt uit het begin van de negentiende eeuw. De Papyruszaal, de grote zaal van het theater, is in 2003 en 2004 grondig opgeknapt. Er zijn drie ruime foyers. De programmering biedt voor elk publiek wel wat: van Frans Bauer tot Wouter Hamel, van Bløf tot de Buena Vista Social Club, ze staan er allemaal. Het theater is de thuishaven van het Limburgs Symfonie Orkest.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Theater aan het Vrijthof

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer