Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THEE J JOHANZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

techno

Online

Officiële website

Thee J Johanz

Groningse technoproducer, die behoort tot de eerste generatie housedeejays uit Noord-Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Johan Westerman   draaitafels, producer

Biografie Thee J Johanz

Groningse technoproducer, die behoort tot de eerste generatie housedeejays uit Noord-Nederland.

1987

Westerman werkt als video-editor mee aan de clips van Steve 'Silk' Hurley (Jack Your Body) en Bam Bam (Give It To Me). Acid is dan nog niet doorgebroken, maar de Groninger voelt zich sterk aangetrokken tot deze minimale muziek. Hij stopt met zijn band Captain Nemo en gaat aan de slag als housedeejay.

Captain Nemo

1993

Thee J. Johanz maakt in oktober zijn platendebuut op het in Londen gevestigde label Irdial. Het betekent zijn doorbraak. Al snel begint Westerman een eigen label, Ballyhoo genaamd.

1993 - 1995

Er verschijnen een zestal twelve-inches van zijn hand, op labels als Djax Up Beats en Prime.

1995

Het debuutalbum Confidential komt uit.

1996

De single Grooves 'n Juice verschijnt. Het is één van de eerste Nederlandse triphop-producties. De plaat wordt in het Britse Muzik magazine uitgeroepen tot Single van de Maand. De Groninger stelt een band samen om met drum 'n bass te kunnen experimenteren: Simm Alley.

Simm Alley

1997

Thee J Johanz eindigt op de tweede plaats in de categorie dance tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland.

1998

Westerman draait regelmatig in Zap Club in Groningen. Er verschijnen twee twelve-inches: in januari wordt Mastergate gereleased, in mei volgt FF Xpress. In mei verschijnt tevens Xtensions, het tweede full length album. Het gehele album is geschreven en gecreerd met behulp van originele analoge synthesizers..

1999

In januari is Johanz te zien op het Noorderslag festival in Groningen.

2001

In augustus is Johanz betrokken bij The Ballyhoo Lounge die avonden organiseren met theater, multimedia, dans en film in het Groningse Prinsentheater. Zijn DJ-activiteiten brengen hem ondermeer op Oerol en Lowlands.

Discografie Thee J Johanz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Thee J Johanz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer