Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THEO WESTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1909 - 1990

Genre

klassiek

Biografie Theo Westen

Theo Westen werd op 21 januari 1909 te Groningen geboren. Hij overleed in 1990. Opleiding Hij studeerde aan de Muziekschool te Groningen en bij enkele privé-docenten: piano, orgel, cello en koperinstrumenten (hoorn en trombone). Activiteiten Van 1929 tot 1974 was Theo Westen werkzaam als cellist bij het Noordelijk Filharmonisch Orkest. Tevens was hij dirigent ...
Volledige biografie...

Biografie Theo Westen

1909 - 1990

Theo Westen werd op 21 januari 1909 te Groningen geboren. Hij overleed in 1990.


Opleiding

Hij studeerde aan de Muziekschool te Groningen en bij enkele privé-docenten: piano, orgel, cello en koperinstrumenten (hoorn en trombone).


Activiteiten

Van 1929 tot 1974 was Theo Westen werkzaam als cellist bij het Noordelijk Filharmonisch Orkest. Tevens was hij dirigent van diverse koren, waar onder het Gronings Kamerkoor en het studentenkoor Bragi.


Composities

Theo Westen schreef werken voor koor (3 Missen voor mannenkoor), koor met harmonie (Hymne), koor met orkest (Ballade van den Haring, 1969 en Piet Hein Cantate, 1973), zangspelen in Gronings dialect en werken voor (amateur)orkest (Suite, 1975).


Publicaties

Uitbreiding, aanvulling en bewerking van het "Grunneger Zangbouk", uitgegeven bij J. van der Veen, Winschoten.


Prijzen

In 1968 ontving hij de Culturele Prijs van de provincie Groningen. In 1971 werd hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Theo Westen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer