Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THIJMEN HOOLWERF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

gitaar

Thijmen Hoolwerf

Thijmen Hoolwerf (12 juli1933 - 30 juni 1988) was beroepsgitarist vanaf 1952.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Biografie Thijmen Hoolwerf

Thijmen Hoolwerf (12 juli1933 - 30 juni 1988) was beroepsgitarist vanaf 1952.

1933 - 1955

Thijmen Hoolwerf wordt op 12 juli1933 geboren in Zuilen. Als kind krijgt hij vioolles van onder meer dhr. Van der Pijl van het Utrechts Symfonisch Orkest. Op veertienjarige koopt hij een gitaar en neemt les bij onder andere Koos Tigges uit Den Haag en Cor Baan uit Hilversum, die destijds bij de KRO zat. Vanaf 1952 is hij werkzaam als beroepsmusicus. Thijmen Hoolwerf geeft gitaarlessen, werkt mee aan radio-uitzendingen, plaatopnames en heeft een orkest, de Hot Club de France. Hij wordt gegrepen door de jazz en organiseerd concerten in Utrecht.

1956 - 1959

In 1956 krijgt hij zijn eerste contract in Duitsland, met het orkest van Harry Pohl waarna een tournee en radio uitzendingen volgen. Zoals zo veel musici destijds treedt hij in 1958 in dienst van de Headquaters Heidelberg voor een tournee langs de US Army/Air force bases in Duitsland, Frankrijk en Marokko. In 1959 trouwt hij met Arly Day, een Belgische zangeres die ook bij het orkest zingt.

1960 - 1967

Weer terug in Nederland speelt hij met trio Jan Huydts, veel radio-uitzendingen en twee keer een zomerarrangement in het Kurhaus in Scheveningen. Van 1963 tot 1968 werkt hij met Pia Beck, in ‘De Vliegende Hollander’ in Scheveningen, en op tournee door verschillende Europese landen.

1968 - 1988

Vanaf 1968 woont Thijmen weer in Nederland. Hij treedt in dienst bij het Vara Dansorkest waar hij tot de opheffing ervan speelt o.l.v Charlie Nederpelt.
Daarnaast treedt hij veel op in Jazzclubs, op festivals, deelname aan radio en TV programma”s met diverse All Stars-concerten. Met Rudy Smith (steelpans) uit Trinidad maakt hij in 1984 een tournee door Nederland. Met Rudy treedt Thijmen regelmatig op in Spanje. Thijmen Hoolwerf overleed 30 juni 1988 te Amsterdam.

Discografie Thijmen Hoolwerf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Thijmen Hoolwerf

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer