Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THIJS DERCKSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.thijsdercksen.com

Biografie Thijs Dercksen

Thijs Dercksen is geboren in 1962. Opleiding Van 1980 tot 1986 studeerde hij Docerend Musicus piano en Uitvoerend Musicus piano bij Herman Uhlhorn aan het Utrechts Conservatorium. Daarna studeerde hij van 1988 tot 1992 Compositie aan het Rotterdams Conservatorium. Activiteiten Thijs Dercksen is docent piano aan een muziekschool. Daarnaast is hij pianist in een ...
Volledige biografie...

Biografie Thijs Dercksen

1962

Thijs Dercksen is geboren in 1962.


Opleiding

Van 1980 tot 1986 studeerde hij Docerend Musicus piano en Uitvoerend Musicus piano bij Herman Uhlhorn aan het Utrechts Conservatorium. Daarna studeerde hij van 1988 tot 1992 Compositie aan het Rotterdams Conservatorium.


Activiteiten

Thijs Dercksen is docent piano aan een muziekschool. Daarnaast is hij pianist in een duo met de cellist Floris Dercksen.


Composities

Naast pedagogische stukken voor amateurs componeerde Thijs Dercksen werken voor orkest, big band, balletmuziek en kamermuziek.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Thijs Dercksen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer