Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIM AKKERMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tim Akkerman in 2010

Periode

23-07-1980 - heden

Genre

gitaar, pop/rock, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Tim Akkerman

Tim Akkerman is tien jaar lang de zanger van de Haagse rockformatie Di-rect. Hij neemt in 2009 afscheid van de band en begint een solocarrière. In november 2010 gaat een dertig voorstellingen tellende landelijke akoestische theatertournee van start. Naast eigen repertoire vertolkt de zanger nummers van zijn grote muzikale voorbeelden: ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Jens Dreijer   basgitaar
Matthias van Beek   achtergrondzang, gitaar
Mischa Porte   drums, percussie
Kevin van Genderen   orgel, piano

Genoemd in de biografie van

2009   Di-Rect
2011   Kinderen Voor Kinderen

Biografie Tim Akkerman

Tim Akkerman is tien jaar lang de zanger van de Haagse rockformatie Di-rect. Hij neemt in 2009 afscheid van de band en begint een solocarrière. In november 2010 gaat een dertig voorstellingen tellende landelijke akoestische theatertournee van start. Naast eigen repertoire vertolkt de zanger nummers van zijn grote muzikale voorbeelden: Josh Ritter, Bill Withers, Simon & Garfunkel, Don McLean, Bruce Springsteen en Sting. Akkermans eerste soloalbum ANNO komt in november 2011 uit. De terugkerende thema’s op de cd zijn tijd, het maken van keuzes en ‘het dichtbij jezelf blijven in een relatief gemaakte wereld’. De eerste single Nonzero is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Robert Wright en belicht de logica van de menselijke bestemming.

In bezetting van

Di-Rect   gitaar, zang

Discografie Tim Akkerman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tim Akkerman

Audio/Video Tim Akkerman

Video Tim Akkerman

Tim Akkerman - Nonzero
Tim Akkerman - Nonzero
Tim Akkerman - Nonzero (A...
Tim Akkerman - Nonzero (Acoustic)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tim Akkerman - Nonzero

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer