Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TJEERD OOSTERHUIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tjeerd Oosterhuis in 2009

Periode

25-12-1971 - heden

Genre

achtergrondzang, componist, componisten, pop/rock, producer, producers, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Tjeerd Oosterhuis

Tjeerd Oosterhuis is de broer van zangeres Trijntje met wie hij in de band Total Touch speelt. Later begint hij een eigen studio en muziek-productiebedrijf en componeert en produceert hij veel nummers voor Nederlandse artiesten.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, componist, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1997   Gordon
2000   Re-play
2001   K-otic
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tjeerd Oosterhuis

Tjeerd Oosterhuis is de broer van zangeres Trijntje met wie hij in de band Total Touch speelt. Later begint hij een eigen studio en muziek-productiebedrijf en componeert en produceert hij veel nummers voor Nederlandse artiesten.

In bezetting van

Total Touch   achtergrondzang, toetsinstrumenten

1987 - 1998

Componist/producent Tjeerd Oosterhuis (Amsterdam, 25 december 1971) interesseert zich al op jonge leeftijd voor muziek. Eind jaren tachtig richt hij samen met jongere zus Trijntje de band Total Touch op. In 1996 breekt de band door met nummers als Touch Me There en Somebody Else's Lover. In een paar jaar tijd verkoopt Total Touch bijna 1 miljoen cd's. Door zijn successen met Total Touch wordt Tjeerd Oosterhuis al snel een veelgevraagd componist/producent. Tijdens maar vooral ook na Total Touch werkt Tjeerd Oosterhuis samen met vele Nederlandse artiesten onder wie Edsilia Rombley, Candy Dulfer, Mathilde Santing, K-otic, Gordon, Romeo, Re-play, Leona, Trafassi en Henny Vrienten. Daarnaast werkt hij ook regelmatig met buitenlandse componisten als Terry Cox, Keith John en Marjorie Maye

Candy Dulfer Edsilia Rombley Henny Vrienten K-otic Leona Philippo Mathilde Santing Re-play Romeo Total Touch Trafassi

1999 - 2003

In 1999 richt Tjeerd zijn eigen muziek-productie bedrijf DEMP en de muziekuitgeverij DEMP-songs op. In 2001 wordt Tjeerd 'musical director' van het tv-programma Starmaker waaruit K-otic voortkomt. Hij produceert en schrijft voor het K-Otic-album en werkt als Musical Director tijdens de live-shows van K-otic & Sita. Hoewel Total Touch op een laag pitje staat, blijven Tjeerd en Trijntje, samenwerken en produceert/componeert hij veel van het solomateriaal van zijn jongere zus. Naast zijn werk als producer maakt Tjeerd ook radio- en tv-commercials (Renault, Coca-Cola, Euro 2000, WK 2002 - de commercial met Ruud van Nistelrooij). Ook werkt hij mee aan de soundtrack van de film Abeltje en schrijft hij titelsong van deze film Vlieg Met Me Mee, welke wordt gezongen door zus Trijntje. Ook de muziek voor Luifel en Luifel en de jingles voor Radio 538 zijn DEMP-producties. Het in 2003 verschenen debuutalbum van Trijntje is voor het grotendeel door Tjeerd geschreven. Dat jaar werkt hij ook mee aan het album Gordon, Gordon &.

Sita Trijntje Oosterhuis

2004

Tjeerd neemt de leader op van het Junior Songfestival en levert twee liedjes. Hij schrijft nummers voor Alain Clark, Di-rect, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Re-play, Rose, GIO, Popstars, Brace en Julian Thomas. Samen met Mathilde Santing en Stanly Burleson zit hij in de jury van het tv-programma Sterrenjacht, waarin gezocht wordt naar nieuw theatertalent. Hij schrijft muziek en is de musical director van de speelfim Feestje. Voor belangenorganisatie Memisa componeert Oosterhuis muziek voor een benefietconcert voor Bangladesh dat op 28 november wordt uitgevoerd met o.a. de zangeressen Karin Bloemen en Edsilia Rombley.

Alain Clark Brace Di-Rect Karin Bloemen Rose

2005

Tjeerd schrijft samen met Karin Bloemen het nummer Als Je Iets Kan Doen. Tientallen artiesten zingen dit lied onder productionele leiding van Tjeerd in. De opbrengst van de single gaat naar de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Het nummer wordt een grote hit en uiteindelijk de best verkochte single van 2005. Oosterhuis schrijft samen met zangeres Hind het liedje Ashamed. Het nummer is de afsluiter op Hinds album Halfway Home dat na de zomer verschijnt. Oosterhuis is samen met Daniel Hamburger en muzikaal leider Bob Zimmerman verantwoordelijk voor de composities en arrangementen van Zo Zijn Ze. Deze opera van Opera Cinema is een hedendaagse versie van Mozarts Così Fan Tutte met klassieke zang, rap en r&b. De regie is in handen van Marcel Sijm. Op het podium worden zes vocalisten live begeleid door een pianotrio, een DJ en een VJ.

Hind

2006

Tjeerd Oosterhuis spendeert het begin van het jaar voornamelijk aan het verbouwen en moderniseren van zijn DEMP Studio. Hij is medeverantwoordelijk voor de zomerhit Toppertje van Guillermo & Tropical Danny en produceert de nieuwe moderne versie van A Brand New Day, de hit uit de musical The Wiz uit 1978. De Nederlandse versie van de musical is vanaf 25 augustus te zien in het Beatrix Theater te Utrecht met Nurlaila als Dorothy, Danny de Munk in de titelrol en Mathilde Santing als Glinda the Good. Samen met Han Kooreneef levert Oosterhuis met de compositie Mr. Irresistable een bijdrage aan On Patrol, het eerste soloalbum van Monique Klemann.

Danny de Munk Guillermo & Tropical Danny Han Kooreneef Monique Klemann Nurlaila

2007

Tjeerd Oosterhuis werkt als componist, tekstschrijver, muzikant en producer mee aan het Nederlandstalige album Meer Dan Ooit (februari) van zijn echtgenote Edsilia Rombley. Hij is samen met tekstschrijver Martin Gijzemijter ook verantwoordelijk voor het liedje Nooit Meer Zonder Jou waarmee Rombley in mei Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Finland. Oosterhuis produceert en arrangeert het nummer All About Me op het album Finally (oktober) van zangeres Berget Lewis. Hij levert ook bijdragen aan Herman van Veens album Nederlanders. Het boek De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren wordt door het theater M-Lab bewerkt tot een theatervoorstelling, met muziek van Tjeerd Oosterhuis. Het is voor het eerst dat hij liedjes maakt voor een musical. Jurrian van Dongen is verantwoordelijk voor de liedteksten. De hoofdrollen worden gespeeld door Niels Jacobs (Kruimel) en Thomas Spijkerman (Jonatan).

Berget Lewis Edsilia Rombley Herman van Veen

2008

Oosterhuis schrijft samen met Jonas Rasenberg (ex-Abel) nummers voor onder anderen Edsilia Rombley, Antje Monteiro en Herman van Veen. Hij werkt ook voor de Nederlandse artiesten Lisa, Army & Shelley, het cabaretduo Mike & Thomas, Paul de Leeuw en zijn zus Trijntje Oosterhuis. Hij schrijft de score voor de televisieserie S1ngle.

Abel Paul de Leeuw

2009 - 2010

Tjeerd Oosterhuis in 2009 Tjeerd Oosterhuis is een van de juryleden bij The Sing-Off, de talentenjacht van SBS6 waarin op zoek wordt gegaan naar de beste Nederlandse a capella zanggroep. De eerste uitzending is op 12 maart. De producer schrijft de muziek voor Sesamstraat De Musical en werkt mee aan de single Freaky Like Me van het Noorse duo Madcon. Voor de talentenjacht The Voice Of Holland maakt hij in september 2011 de titelsong One Thousand Voices. Dat nummer bereikt de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Oosterhuis neemt de productie van de serie Kinderen Voor Kinderen over van Fluitsma & Van Tijn. Hij arrangeert en schrijft ook enkele nummers op het album Zo Bijzonder.

2011

Tjeerd Oosterhuis is een van de juryleden bij The Sing-Off, de talentenjacht van SBS6 waarin op zoek wordt gegaan naar de beste Nederlandse a capella zanggroep. De eerste uitzending is op 12 maart. De producer schrijft de muziek voor Sesamstraat De Musical en voor de talentenjacht The Voice Of Holland maakt hij in september 2011 de titelsong One Thousand Voices. Dat nummer bereikt de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Oosterhuis neemt de productie van de serie Kinderen Voor Kinderen over van Fluitsma & Van Tijn. Hij arrangeert en schrijft ook enkele nummers op het album Zo Bijzonder.

Kinderen Voor Kinderen

2013

Tjeerd Oosterhuis produceert en schrijft mee aan het nummer One Life van Madcon samen met Kelly Rowland. De single behaalt in mei de top 10 in onder anderen Noorwegen en Duitsland. In het AVRO-programma Join The Beat op Nederland 3 leggen producers Tjeerd Oosterhuis en Sven Figee elke week een basisbeat in een ander muziekgenre neer en nodigen ze iedereen die mee wil doen uit mee te werken aan de afronding van het nummer. Ook bekende muzikanten leveren bijdragen. Vanaf 4 november maken de producers op deze manier zeven weken lang elke week een complete track.

Sven Figee

Discografie Tjeerd Oosterhuis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tjeerd Oosterhuis

Audio/Video Tjeerd Oosterhuis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer