Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TJEERD VAN ZANEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1956 - heden

Genre

componist, componisten, gitaar, producer, producers, sessiemuzikanten

Tjeerd van Zanen

Componist, muzikant en producer Tjeerd van Zanen (Nieuw Guinea, 19 oktober 1956) woont tot en met zijn tiende jaar op Curaçao voordat hij naar Nederland verhuist. Hij is gitarist bij o.a. Geo, Rick Devito, The Moonrunners, The Dolly Dots, Angela & the Rude, Jango Edwards, Back To Basic, de Belgische ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1986   I've Got The Bullets
1997   E'velyne
1997   Marlayne
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tjeerd van Zanen

Componist, muzikant en producer Tjeerd van Zanen (Nieuw Guinea, 19 oktober 1956) woont tot en met zijn tiende jaar op Curaçao voordat hij naar Nederland verhuist. Hij is gitarist bij o.a. Geo, Rick Devito, The Moonrunners, The Dolly Dots, Angela & the Rude, Jango Edwards, Back To Basic, de Belgische zangeres Dana Winner, Willeke Alberti, Mieke Stemerding, E'velyne, Xander de Buisonjé, Hind en Maud. Samen met Alan Michael schrijft en produceert hij de nummers One Good Reason en One More Night waarmee zangeressen Marlayne en Esther Hart in respectievelijk 1999 en 2003 het Nationaal Songfestival winnen. Met zijn eigen groep Ebonique behaalt hij met het liedje So Much Love de tweede plaats tijdens het Nationaal Songfestival 2001. Hij levert bijdragen aan het Junior Songfestival en componeert muziek voor o.a. de films Johan en Worst. Van Zanen richt de band The Auratones op en doet daarmee een succesvolle tournee met gastvocalist Boris. Hij is docent songwriting aan het Conservatorium Rotterdam en docent opname en productie techniek HKU te Hilversum. Tijdens de eerste aflevering van het RTL 4 televisieprogramma The X-Factor (2006/2007) is Tjeerd van Zanen de rechterhand van Henkjan Smits. Hij zit in de band van Ruth Jacott tijdens haar tournee met A Lady On Stage (2013).

In bezetting van

Back To Basic   componist, gitaar, producer
Geo   gitaar
Jango Edwards   gitaar
Mieke Giga & The New Swing Show   gitaar
Rick DeVito   gitaar
Ruth Jacott   achtergrondzang, gitaar
The Auratones   componist, gitaar, producer

Discografie Tjeerd van Zanen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tjeerd van Zanen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer