Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOL & TOL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

instrumentaal, palingpop

Tol & Tol

De Volendamse broers Tol, beiden afgestudeerd aan het conservatorium, maken lange tijd deel uit van BZN voordat ze in 1988 uit de groep stappen en onder hun eigen naam platen gaan uitbrengen.
Volledige biografie...

Bezetting

Thomas Tol   componist, gitaar
Cees Tol   gitaar, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2002   Jan Smit
2012   Jan Smit

Biografie Tol & Tol

De Volendamse broers Tol, beiden afgestudeerd aan het conservatorium, maken lange tijd deel uit van BZN voordat ze in 1988 uit de groep stappen en onder hun eigen naam platen gaan uitbrengen.

1988

In respectievelijk februari en mei verlaat het schrijversduo Thomas en Cees Tol de groep BZN, moe van het vele optreden in grote uitverkochte hallen.

BZN

1989

De gebroeders Tol blijven productief en komen aan het eind van het jaar met een album waarvan de single Eleni een grote hit wordt. De succesvolle BZN-afsplitsing is echter geen commerciƫle bedreiging.

BZN

2002 - 2003

Tol & Tol produceren de albums Zonder Jou en Op Eigen Benen van Jan Smit. Ze verzorgen ook de arrangementen en bespelen samen met Hans Hollestelle alle instrumenten.

Hans Hollestelle Jan Smit

2005 - 2006

Ook Jan Smits albums JanSmit.Com en Op Weg Naar Geluk zijn producties van Tol & Tol. Thomas Tols zoon Kees (1982) is acteur, presentator en gitarist en onder meer te zien in de reality soap Gewoon Jan Smit.

Kees Tol

2012

Tol & Tol werken aan het album Vrienden (augustus) van Jan Smit.

2018

Cees Tol overlijdt op 70-jarige leeftijd.

Discografie Tol & Tol

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tol & Tol

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer