Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOM KLEIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

basgitaar, gitaar, sessiemuzikanten

Tom Klein

Tom Klein studeert aan het conservatorium en gaat aan de slag als sessiemuzikant. Hij maakt een soloplaat die niet aanslaat, maar wel gebruikt wordt bij televisiebeelden. Eind jaren negentig start hij zijn eigen studio en schrijft filmmuziek en commercials.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar

Biografie Tom Klein

Tom Klein studeert aan het conservatorium en gaat aan de slag als sessiemuzikant. Hij maakt een soloplaat die niet aanslaat, maar wel gebruikt wordt bij televisiebeelden. Eind jaren negentig start hij zijn eigen studio en schrijft filmmuziek en commercials.

In bezetting van

Rob Mostert   gitaar

1966

Tom Klein wordt geboren op 23 november 1966 in het Gelderse Groenlo.

1970 - 1973

Als kleuter is hij eindeloos in de weer met allerlei kinderinstrumenten. Op de kleuterschool prijkt het cijfer 10 voor 'trommelen op tafel' op zijn rapport.

1974

Hij krijgt zijn eerste gitaar van zijn vader. Hij is meteen verkocht. Op de plaatselijke muziekschool volgt hij lessen in klassiek gitaar. Het popgenre trekt hem meer dan het klassieke werk en hij schrijft zijn eerste popliedjes. Met wat buurtkinderen formeert hij een band.

1979 - 1980

Hij doorloopt het VWO en speelt met diverse leerlingen. In 1980 zit hij in de klas met Marius Beets, de latere bassist van The Houdini's. Tot de dag van vandaag spelen de muzikanten met elkaar in verschillende bands.

The Houdini's

1985

Tom Klein begint zijn studie elektrisch gitaar aan het conservatorium. Tijdens zijn studiejaren is hij behoorlijk actief als sessiemuzikant. Als gitarist en bassist speelt hij regelmatig radio- en tv-spotjes in.

1988 - 1993

In 1988 begint hij zijn studie basgitaar aan het conservatorium. Van 1990 tot 1993 begeleidt hij live artiesten als Lee Towers, Freddie Golden en Oscar Harris.

Lee Towers Oscar Harris

1993

Klein neemt zijn soloplaat Statement op in Duitsland, met uitsluitend eigen composities. Het album is commercieel geen succes. Duitse omroepen gebruiken zijn muziek echter ter ondersteuning van televisiebeelden. Zijn muziek wordt ook gebruikt voor Nederlandse programma's als Twee Vandaag en Waku Waku.

1994

Tom Klein sluit zich aan bij Get The Funk II. Een funkformatie met veel Tower of Power covers.

1995

In 1995 leert hij Marlies Claasen kennen van wie hij tot de dag van vandaag vaste begeleider is. Ze treden op als een duo, maar spelen ook samen in een zeskoppige band. Met Claasen speelt hij op diverse podia in binnen- en buitenland.

1999 - 2000

Tom Klein start in 1999 zijn eigen bedrijf Tom Klein Muziek. In zijn studio componeert en produceert hij onder meer filmmuziek en commercials. Hij schrijft voor grote bedrijven als Rabobank, De Zwolsche Algemeene en Mitsubishi. Marlies Claasen komt in 2000 met haar debuutalbum Onvervalst. Tom Klein schrijft mee aan het album.

2003

Klein componeert ook nummers voor haar album Painting The Sun dat in 2003 uitkomt.Er volgt een theatertoer met Claasen en haar band.

2004

Voor de herdenking van '60 jaar Slag om Arnhem' schrijft hij het stuk The Dream. Een evenement dat in september gehouden wordt in het Gelredome in Arnhem. Het stuk wordt uitgevoerd door het Luchtmachtkapel en gezongen door Karin Bloemen.

Karin Bloemen

Discografie Tom Klein

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tom Klein

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer