Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOMMY EBBEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tommy Ebben

Periode

1984 - heden

Genre

Americana, blues, gitaar, pop/rock, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Tommy Ebben & the Small Town Villains

Tommy Ebben

Singer-songwriter en rootsmuzikant Tommy Ebben haalt inspiratie uit de platencollectie van zijn vader. Via The Rolling Stones en The Beatles leert hij de folkblues kennen van Robert Johnson en Skip James. Hij studeert in Groningen geschiedenis (bachelor) en journalistiek (master) en zit anderhalf jaar op de Popacademie in Leeuwarden. Hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Bonne van der Wall   achtergrondzang, basgitaar
Maarten Rischen   toetsinstrumenten
Thomas van den Berg   drums
Sebastiaan Herber   achtergrondzang, basgitaar

Genoemd in de biografie van

2012   Knalland
2014   Lorrainville

Biografie Tommy Ebben

Singer-songwriter en rootsmuzikant Tommy Ebben haalt inspiratie uit de platencollectie van zijn vader. Via The Rolling Stones en The Beatles leert hij de folkblues kennen van Robert Johnson en Skip James. Hij studeert in Groningen geschiedenis (bachelor) en journalistiek (master) en zit anderhalf jaar op de Popacademie in Leeuwarden. Hij verlaat de Popacademie en werkt vanaf november 2007 aan zijn debuutalbum Old Masters Painted These Moments dat in 2009 in eigen beheer uitkomt. Het album wordt in het maart/aprilnummer van muziekblad Fret verkozen tot Demo van de Maand. Live XS verkiest Tommy Ebben tot Local Hero en op de site MusicFrom.NL is hij Artiest van de Week. Ebben formeert de band The Small Town Villains waarmee hij de nummers van de plaat tijdens optredens in een steviger jasje steekt. De opnamen voor de tweede cd Dreamless Slumbers (2010) vinden plaats in de galmende antikraakvilla in Utrecht waar de muzikant op dat moment woont. Op deze officiële debuutplaat hebben de popsongs een stevige voet in de country, blues en folk(rock) met invloeden van Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springsteen, The Rolling Stones en Ryan Adams. In juli 2010, nog voordat de cd uitkomt, staat de band op het hoofdpodium van het grote festival Zwarte Cross. Het nummer She Won’t Tell wordt gebruikt in een televisiereclame van Vodafone die vanaf september 2010 een jaar lang te zien is op televisie en internet. Ebben is samen met Casper Adrien (Oh, Brave Wide Eyes) in 2012 initiatiefnemer van het muzikale Utrechtse project Knalland.

In bezetting van

Knalland   gitaar

Discografie Tommy Ebben

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tommy Ebben

Audio/Video Tommy Ebben

Video Tommy Ebben

Extra opname: Tommy Ebben...
Extra opname: Tommy Ebben & The Small Town Villains - Ballad Of  A Bad Lover - 21-01-2011
Tommy Ebben - Eurydice (L...
Tommy Ebben - Eurydice (Live@CaféMartini)
Bring It On Live: Tommy E...
Bring It On Live: Tommy Ebben & The Small Town Villains - Forever Sunday
Bring It On Live: Tommy E...
Bring It On Live: Tommy Ebben & The Small Town Villains - She Won't Tell
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tommy Ebben - Eurydice (Live@CaféMartini)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer