Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOON VANDEVORST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Toon Vandevorst

Toon Vandevorst werd in 1970 in Helmond geboren. Opleiding Hij studeerde piano bij Rian de Waal aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en compositie en theorie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans. Vanaf 1995 had hij privé zangles bij Ronald Klekamp en hij volgde master classes ...
Volledige biografie...

Biografie Toon Vandevorst

1970

Toon Vandevorst werd in 1970 in Helmond geboren.


Opleiding

Hij studeerde piano bij Rian de Waal aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en compositie en theorie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans. Vanaf 1995 had hij privé zangles bij Ronald Klekamp en hij volgde master classes 'oude muziek' bij Rossana Bertini, Kees Boeke, Jill Feldman en Christina Pluhar.


Activiteiten

Als pianist speelde hij zowel eigen composities als andere moderne werken. Als zanger werkte hij mee aan verschillende producties voor muziektheater. Als koorzanger werkte hij met dirigenten Peter Dijkstra, Jos Leussink, Paul McCreesh, Daniel Reuss, Jos van Veldhoven en anderen. Sinds 2004 woont en werkt hij in Oakland, California (VS).


Composities

Vandevorst componeerde vooral voor muziektheater met daarnaast kamermuziek en vocale werken.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Toon Vandevorst

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer