Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TORERO'S

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: The Torero's bij de NCRV

Periode

1962 - heden

Genre

surf

Torero's

Groep rondom de broers Hans en Jan Hollestelle met voornamelijk instrumentaal repertoire. Spelen op 6 juni 1964 met meerdere Nederlandse acts in het voorprogramma van The Beatles in Blokker. Worden vanaf 1965 gemanaged door Herman Stok en spelen als begeleidingsband van zangeres Karin Kent. In 1968 valt de band uiteen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Martin Bijlaard   gitaar
Jan Hollestelle   basgitaar
Hans Hollestelle   gitaar
Rudy Klein   drums
Martin Dubbeldam   zang

Genoemd in de biografie van

1964   Hans Hollestelle
1966   Karin Kent

Biografie Torero's

Groep rondom de broers Hans en Jan Hollestelle met voornamelijk instrumentaal repertoire. Spelen op 6 juni 1964 met meerdere Nederlandse acts in het voorprogramma van The Beatles in Blokker. Worden vanaf 1965 gemanaged door Herman Stok en spelen als begeleidingsband van zangeres Karin Kent. In 1968 valt de band uiteen als Rudy Klein in militaire dienst moet. De gebroeders Hollestelle doen mee aan de musical Hair, spelen in bands als Ekseption en Spin, en doen afzonderlijk veel sessiewerk.

Discografie Torero's

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Torero's

Audio/Video Torero's

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer