Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TREBLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Treble

Periode

2003 - 2010

Genre

meidengroepen, pop, songfestival

Treble

Het Limburgse trio Treble bestaat uit Caroline Hoffman en de zusjes Djem en Niña van Dijk. De popliedjes van Treble vallen op door het gebruik van Afrikaanse percussie-instrumenten en meerstemmige zang in de zelfbedachte 'treble-taal'. De debuutsingle belandt begin 2004 op de eerste plaats van de Nederlandse hitparade.
Volledige biografie...

Bezetting

Caroline Hoffman   conga, djembé, gitaar, piano, zang
Niña Van Dijk   conga, djembé, zang
Djem Van Dijk   conga, djembé, zang

Overige muzikanten

Willem Philipsen   gitaar
Olaf Fase   drums
Emanuel Platino   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1980   Peter van Asten
2000   Patrick Mühren
2000   Tineke Schouten
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Treble

Het Limburgse trio Treble bestaat uit Caroline Hoffman en de zusjes Djem en Niña van Dijk. De popliedjes van Treble vallen op door het gebruik van Afrikaanse percussie-instrumenten en meerstemmige zang in de zelfbedachte 'treble-taal'. De debuutsingle belandt begin 2004 op de eerste plaats van de Nederlandse hitparade.

1987 - 1993

In augustus 1987 verhuist de familie Van Dijk van Zoeterwoude naar Curaçao. De zusjes Niña (1985) en Djem (1987) wonen er vijf jaar met hun ouders in een huis op het strand. Op de radio horen ze veel salsa, reggae en merengue. Caroline Hoffman (1975) maakt al vroeg muziek waarbij ze zichzelf begeleidt op piano, gitaar en djembé en zingt in een zelfverzonnen taal.

1994 - 2001

Terug in Nederland ontmoeten de zusjes Van Dijk Caroline. Samen maken ze zelfgeschreven liedjes waarbij ze zichzelf begeleiden op Afrikaanse percussie-instrumenten als conga en djembé. Ze zingen meerstemmig in een zelfbedachte taal, omgedoopt tot 'treble-taal'. Het jeugdige trio speelt op feesten en op straat, ook tijdens vakanties in Italië en Griekenland.

2002

Treble wint het Sjengske, de prijs voor het Beste Jonge Muziektalent van Limburg. Het trio treedt op in regionale en landelijke televisieprogramma's en wordt onder de hoede genomen door A&R manager Ruud van Dulkenraad van platenmaatschappij CNR.

2003

Op 29 september verschijnt Ramaganana, de eerste single van Treble, geproduceerd door Peter van Asten en geschreven door de meiden van Treble zelf. Het plaatje bevat ook een remix door de Sunclub. De verkoop van Ramaganana komt goed op gang na een optreden in de talkshow van Barend & Van Dorp en een serie van rond de vijftig optredens bij cd-winkels in drukke winkelstraten door het hele land.

The Sunclub

2004

Treble Treble wordt uitgenodigd om in januari te spelen op het festival Noorderslag. Ramaganana behaalt de eerste plaats van de Nederlandse hitparade en stoot daarmee Marco Borsato's Afscheid Nemen Bestaat Niet van de hoogste positie. In de studio van Arnold Muhren te Volendam en onder productionele leiding van Peter van Asten werkt Treble aan het debuutalbum No Trouble waarop ook medewerking wordt verleend door de sessiemuzikanten Ton Dijkman (drums), Rob Winter (gitaar), Giovanni Caminita (bas), Anthony Tolsma (percussie) en Gregor Hamilton (piano). Voordat het album in de zomer uitkomt, start Treble met een zeskoppige band in april een grote reeks optredens op festivals en in theaters en clubs. Live wordt het trio terzijde gestaan door bassist Emanuel Platino, drummer Olaf Fase en gitarist Willem Philipsen. Treble reist eind april voor vier dagen naar Taiwan voor promotie-optredens. De tweede single Magic is een ballad. De videoclip bij het nummer is opgenomen op Mallorca. Het reislustige trio neemt in Zambia een tv-special op voor een programma waarin aandacht wordt besteedt aan het Wereld Natuur Fonds. Free As A Bird, de b-kant van de single Magic is aan het Fonds gelieerd.

2005

De basistracks voor het tweede album worden opgenomen in Amsterdam. Na een zogenaamde vocal training in Los Angeles gaat het trio in september naar Hawaii om de zang op te nemen. Op 9 oktober begint in Valkenburg de eerste show van het nieuwe theaterseizoen.

2006

Treble Treble is naast zangeres Maud en de band Behave een van de drie deelnemers aan de 47ste editie van het Nationaal Songfestival. Net als de andere deelnemers zingt Treble op 12 maart in de nationale finale drie nummers: twee eigen nummers (Amambanda en Lama Gaia) en het liedje Make Your Choice. Amambanda krijgt 72 procent van de publieksstemmen en gaat daarmee in mei naar de voorronde van het Eurovisie Songfestival in Athene. Het nummer is terug te vinden op het tweede album Free. De cd is geproduceerd door Keith Olsen (Fleetwood Mac, Santana) en voordat de opnamen starten krijgt Treble 'vocal coaching' van de Schotse zanger Alex Ligertwood (Santana). Free bevat ook een cover van Fleetwood Mac (Crystal) en bijdragen van de Amerikaanse sessiemuzikanten Tim Pierce (gitaar), Jimmy Messer (gitaar) en Dwight Baker (drums). Ter promotie van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival reist het trio veertig dagen lang door alle 37 deelnemende landen. Treble sneuvelt echter al in de voorronde.

Maud

2007 - 2010

Niña en Djem van Dijk volgen de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. De single Leave Me Alone (2007) wordt gedraaid door regionale en landelijke radiostations, maar levert de groep geen hit op. In juni 2009 brengt Treble tijdens een try-out in Valkenburg twaalf nieuwe nummers ten gehore. Op 13 maart 2010 geeft het trio een afscheidsoptreden in Blerick.

2011

Niña van Dijk studeert cum laude af op het conservatorium. Op 3 juni doet Niña van Dijk in ´t Oude Pothuys in Utrecht een try-out met haar nieuwe band die bestaat uit Mischa Porte (drums), Dolf Bekker (bas), Pepijn van de Burgt (gitaar), Roman Huijbreghs (gitaar) en Jan Jaap Snellen (hammond toetsenist).

Niña Van Dijk

Discografie Treble

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Treble

Audio/Video Treble

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer