Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TURBO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Turbo

Periode

1979 - 1980

Genre

hardrock

Turbo

Turbo vermengt stevige rock met melodieuze rockmuziek. De band bestaat zeer kort, maar brengt in die tijd wel twee albums uit. Beiden zijn geproduceerd door Alfred Lagarde die de muziekstijl van de band omschrijft als Betonrock. Een van de optredens van Turbo is tijdens een festival in Kortrijk waar ook ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dick Kemper   basgitaar
Eugene Arts   drums
Jos Jaspers   gitaar
Leen Barbier   gitaar, zang

Overige muzikanten

Rod Antoon   basgitaar
Giny de Bruin   zang
Charles Schutters   basgitaar
Geert Scheijgrond   gitaar
Hans Soeteman   gitaar

Genoemd in de biografie van

1971   Dick Kemper
1978   Speedtwins
1979   Long Tall Ernie and the Shakers
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Turbo

Turbo vermengt stevige rock met melodieuze rockmuziek. De band bestaat zeer kort, maar brengt in die tijd wel twee albums uit. Beiden zijn geproduceerd door Alfred Lagarde die de muziekstijl van de band omschrijft als Betonrock. Een van de optredens van Turbo is tijdens een festival in Kortrijk waar ook Judas Priest en Iron Maiden spelen. Zanger Leen Barbier komt uit Speedtwins. Gitarist Jos Jaspers en drummer Eugene Arts zijn beiden afkomstig uit Long Tall Ernie & The Shakers. In 2002 komt de band weer bij elkaar en wordt een livealbum uitgebracht. Gitarist Geert Scheijgrond speelt in deze bezetting in plaats van Jaspers.

Discografie Turbo

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Turbo

Audio/Video Turbo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer