Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TUXEDO BUCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tuxedo Buck

Periode

1985 - 1998

Genre

rock, rock'n'roll, rockabilly

Tuxedo Buck

De band is in 1985 opgericht door een groepje Nijmeegse studenten die elkaar ontmoet hadden op de TEHATEX, een lerarenopleiding voor creatieve vakken. Aanvankelijk is Tuxedo Buck een rockabilly bandje die op de boulevards van Cannes op straat speelt of een optreden doet in locale cafés. Hun debuut-album "Wild 'n' ...
Volledige biografie...

Bezetting

Walter van Rooij   gitaar, zang
Walter Koning   gitaar, zang
Ger de Vries   mondharmonica, zang
Andre Gerards   basgitaar
Henk Jan Verstege   drums, zang

Overige muzikanten

Evan Johns   producer

Biografie Tuxedo Buck

De band is in 1985 opgericht door een groepje Nijmeegse studenten die elkaar ontmoet hadden op de TEHATEX, een lerarenopleiding voor creatieve vakken. Aanvankelijk is Tuxedo Buck een rockabilly bandje die op de boulevards van Cannes op straat speelt of een optreden doet in locale cafés. Hun debuut-album "Wild 'n' Crazy Love Things komt uit in 1991. Verantwoordelijk voor de high-energy sound is de Amerikaanse producer Evan Johns, op dat moment een moderne rock-'n-roll held. OOR omschrijft die sound als: "Johnny Cash die bij de Ramones is gaan spelen." Hoewel de band min of meer een rockabilly imago heeft en behoudt, zijn er toch ook zeer duidelijk punkrock-invloeden te horen in hun muziek. De scheurende mondharmonica van Ger de Vries maakt de sound nog eigenzinniger. Vele optredens volgen (naar schatting 1200) in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en de VS. Na het debuut-album werden nog 3 CD's opgenomen voor Munich Records. Stichting Popmuziek Nederland sponsort in 1994 de Amerikaanse tour met tickets. De band houdt officieel op te bestaan in 1998 maar na die datum treedt de band nog diverse keren op.

Discografie Tuxedo Buck

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tuxedo Buck

Audio/Video Tuxedo Buck

Video Tuxedo Buck

Tuxedo Buck - High smellin'
Tuxedo Buck - High smellin'

Audio Tuxedo Buck

Window In My Heart
Demon Baby
Window In My Heart
Still Want You Around
I'll Do Anything To Love Again
Uranium Rock
I've Come To Make You Feel Good
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tuxedo Buck - High smellin'

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer