Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TWO WAY RADIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - 2012

Genre

Grote Prijs van Nederland, pop/rock

Online

Soundcloud

Two Way Radio

Two Way Radio is een zeven leden tellende pop/rockband met muzikanten uit Den Haag, Hilversum en Amsterdam. De band valt op door de drie zingende frontvrouwen Madeleine van Geuns, Dominique Top en Tessa Belinfante en de toevoeging van elektronica. Toetsenist Nelson Eggermont en bassist Dorus Eggermont zijn zoons van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dorus Eggermont   gitaar
Nelson Eggermont   toetsinstrumenten
Madeleine van Geuns   zang
Tessa Belinfante   zang
Dominique Top   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2005   Jaap Eggermont

Biografie Two Way Radio

Two Way Radio is een zeven leden tellende pop/rockband met muzikanten uit Den Haag, Hilversum en Amsterdam. De band valt op door de drie zingende frontvrouwen Madeleine van Geuns, Dominique Top en Tessa Belinfante en de toevoeging van elektronica. Toetsenist Nelson Eggermont en bassist Dorus Eggermont zijn zoons van de succesvolle producer Jaap Eggermont die tijdens sommige optredens in de buurt van het mengpaneel is te vinden. Twee optredens zijn als voorprogramma van de Golden Earring. 2008 is een belangrijk jaar voor Two Way Radio: de EP The Big Leap wordt 26 januari gepresenteerd in een uitverkochte Melkweg, muziekzender MTV selecteert de band voor de eerste editie van het MTV Brand New Festival in Tilburg, het Nationaal Pop Instituut (NPI) kiest Two Way Radio voor de compilatie-cd The Young Ones: New Dutch Rock en aan het eind van het jaar wint de band de finale van de Grote Prijs van Nederland, inclusief publieksprijs. Nelson Eggermont vertelt aan website 3voor12 dat het prijzengeld gedeeltelijk naar de benefiet Serious Request van radiozender 3FM gaat. Two Way Radio neemt afscheid met het eerste volwaardige album Golden Record (2012). Tessa Belinfante doet mee aan The Voice Of Holland 2012 en eindigt bij de laatste drie kandidaten van coach Trijntje Oosterhuis.

Discografie Two Way Radio

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Two Way Radio

Audio/Video Two Way Radio

Video Two Way Radio

Two Way Radio @3FM
Two Way Radio @3FM
Two Way Radio - Flatscree...
Two Way Radio - Flatscreen Hero (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Two Way Radio - Flatscreen Hero (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer