Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VAN BAERLE TRIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Van Baerle Trio

Het Van Baerle Trio is vernoemd naar de Van Baerlestraat, het adres van het Amsterdams Conservatorium waar de drie elkaar ontmoeten. Met hun bevlogen spel slepen ze de ene prijs na de andere in de wacht.
Volledige biografie...

Bezetting

Gideon den Herder   cello
Maria Milstein   viool
Hannes Minnaar   piano

Genoemd in de biografie van

2011   Gideon den Herder
2011   Hannes Minnaar
2011   Maria Milstein
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Van Baerle Trio

Het Van Baerle Trio is vernoemd naar de Van Baerlestraat, het adres van het Amsterdams Conservatorium waar de drie elkaar ontmoeten. Met hun bevlogen spel slepen ze de ene prijs na de andere in de wacht.

2005 - 2007

Gideon den Herder, Maria Milstein en Hannes Minnaar besluiten tijdens hun conservatoriumstudie een trio te vormen, ondanks hun uiteenlopende muzikale achtergronden. Hun coach is de cellist Dmitri Ferschtman.

2008 - 2011

Voor verdere ontwikkeling volgt het trio masterclasses van de pianist Menahem Pressler. Ook vindt hun debuuttournee langs verschillende Nederlandse concertzalen plaats. In 2011 winnen ze het kamermuziekconcours in Lyon, krijgen ze de vriendenprijs en de publieksprijs bij het Vriendenkrans Concours en worden ze uitverkoren tot Radio 4 Talent van het Jaar.

2012

Het Van Baerle Trio krijgt in het Concertgebouw te Amsterdam de prestigieuze Kersjesprijs uitgereikt. Volgens de jury vullen de musici elkaar perfect aan en vormen ze een eenheid die muzikaal meer voorstelt dan de som der delen. Een deel van de Kersjesprijs gaat het trio investeren in de Rising Star tournee van de European Concert Hall Organisation waarvoor ze zijn geselecteerd.

2013

Het Van Baerle Trio is een van de winnaars van de Edison Klassiek 2013. Uit de 209 inzendingen zijn onder meer Reinbert de Leeuw, Matthias Goerne en Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss door de jury tot winnaar verkozen.

Cappella Amsterdam Daniel Reuss Reinbert de Leeuw

Discografie Van Baerle Trio

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Van Baerle Trio

Audio/Video Van Baerle Trio

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer