Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VELDHUIS & KEMPER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Veldhuis & Kemper

Periode

1999 - heden

Genre

cabaret, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Veldhuis & Kemper

De wortels van het cabaretduo Remco Veldhuis en Richard Kemper liggen in de reclamewereld. Drie jaar na het winnen van de tweede prijs op Camaretten scoort het duo een hit in Nederland en België met de single Ik Wou Dat Ik Jou Was. Ondanks het verschil in onderwerpskeuze en teksten ...
Volledige biografie...

Bezetting

Richard Kemper   piano, zang
Remco Veldhuis   zang

Overige muzikanten

Arto Boyadjian   gitaar
Jaco van der Steen   achtergrondzang, basgitaar
Ruben van Mastrigt   toetsinstrumenten
Dennis Wind   gitaar
Bart Wagemakers   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Hein Offermans
2006   Marco Borsato
2008   Phaedra Kwant
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Veldhuis & Kemper

De wortels van het cabaretduo Remco Veldhuis en Richard Kemper liggen in de reclamewereld. Drie jaar na het winnen van de tweede prijs op Camaretten scoort het duo een hit in Nederland en België met de single Ik Wou Dat Ik Jou Was. Ondanks het verschil in onderwerpskeuze en teksten wordt het duo vergeleken met Acda & De Munnik.

1999

Richard Kemper en Remco Veldhuis zijn reclamemakers. Kemper werkt als Client Services Director bij het Amsterdamse reclamebureau BBCW en Veldhuis is Business Developer bij televisiebedrijf Cameo Media. Het duo debuteert op 8 mei in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Hun optreden geeft geen kijkje achter de schermen van de televisie of reclame, maar belicht op komische wijze het gedrag van mannen.Tot hun eigen verbazing belandt het duo zes optredens later op de tweede plaats in de finale van 34ste editie van het cabaretfestival Cameretten in het Rotterdamse Luxor-theater. Ze moeten hun meerdere erkennen in winnaar Marc-Marie Huijbregts.

2000 - 2002

Aangemoedigd door het succes en geholpen door André Veltkamp en Ruut Weismann (dramaturgie en regie) werken ze hun repertoire uit tot hun eerste avondvullende programma. Half Zo Echt gaat in het seizoen 2001-2002 de theaters in. Het programma vertelt het verhaal van twee mannen uit de reclame die het theater ontdekken en constant op zoek zijn naar de ultieme bevrediging.

2003

Het drie jaar oude liedje Ik Wou Dat Ik Jou Was en het debuutalbum Half Zo Echt worden beiden een hit. Ik Wou Dat Ik Jou Was wordt goud en de hoogst genoteerde Nederlandstalige single in 2003. In de zomer haalt de single ook de Belgische hitparade. In april doet het duo voor het eerst een optreden op Curaçao. Eind augustus staat het duo op de Uitmarkt in Amsterdam waar ze try-outs spelen van het tweede theaterprogramma De Geur Van. In De Geur Van komt de reclameachtergrond van het duo naar voren en geven de cabaretiers hun onverbloemde visie op de mannelijke seksualiteit. In september komt de single Bijzonder uit. De single is een bewerking van het gelijknamige nummer van het debuutalbum Half zo Echt. In december is Veldhuis & Kemper een van de optredende acts tijdens de door Radio 538 georganiseerde Live38 concerten in Ahoy'. Aan het eind van de maand spelen de twee voor de tweede keer in een jaar een voorstelling op Curaçao. De twee cabaretiers leveren hun stemmen aan de Nederlandse versie van de Disneyfilm Brother Bear. In de top 10 van de meest gedraaide Nederlandse artiesten op radio en tv in 2003 belanden Veldhuis & Kemper op de vierde plaats.

2004

Veldhuis & Kemper Het programma Hitsig! is een combinatie van liedjes en cabaret. Veldhuis & Kemper doen met hun band een showcase in het Belgische Boechout. Ze zijn in België ook te zien en te horen op de nationale televisie en radio. Het duo ontvangt op 23 maart een Edison in de categorie kleinkunst/luisterlied. Tijdens Koninginnedag spelen Veldhuis & Kemper met hun band op het Museumplein in Amsterdam. Tijdens de zes concerten van Marco Borsato in de Kuip verzorgen Veldhuis & Kemper het voorprogramma. Op 28 oktober doet het duo mee aan het tweede Friends for War Child concertin Ahoy' te Rotterdam.

Marco Borsato

2005

Veldhuis & Kemper Van januari tot en met mei gaat het cabaretprogramma De Geur Van voor de tweede maal op tournee. Een registratie van het programma verschijnt in november op dvd. Ook het cabaretconcert Hitsig! gaat in de herhaling, onder meer tijdens een voorstelling in het openluchttheater te Bloemendaal eind juni. Veldhuis & Kemper maken onderdeel uit van het benefietconcert Maak Het Verschil ten bate van het vrijwilligerswerk in Nederland. Speciaal voor dat optreden in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn schrijft het duo het nummer Belangeloze Handen dat samen met het Metropole Orkest wordt uitgevoerd in een arrangement van Peter Schön. 9 en 10 december is Hitsig! te zien in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

2006

Veldhuis & Kemper Op 5 mei staan Veldhuis & Kemper op Bevrijdingspop in Haarlem. In de maanden april, mei en juni gaat het duo met eigen band langs enkele Nederlandse popzalen met het concertprogramma Live & Kikke. Eind juni starten de try-outs van het cabaretprogramma Tijd Heelt Alle Zonden. Het album Wat Heb Je Nodig (september) is, zoals het duo zelf uitdrukt, zonder poespas opgenomen met de eigen band onder productionele leiding van gitarist Dennis Wind. Het is een persoonlijk album met elementen uit blues en country en directe verwijzingen naar de geboorte van Kempers zoon en het huwelijk van Veldhuis. Wat Heb Je Nodig wordt voorafgegaan door de single Wacht. De stemmen van Veldhuis & Kemper zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar te horen in de Nederlandse versie van de Disney animatiefilm Brother Bear. Veldhuis doet de stem van eland Sam en Kemper die van eland Moes. Brother Bear II verschijnt eind september op DVD. De DVD van het cabaretconcert Hitsig! verschijnt op 1 december. Naast de integrale theaterregistratie bevat deze DVD extra materiaal zoals een backstage-reportage en een toegift van de begeleidingsband De Egels. Deze band bestaat uit Dennis Wind (bandleider/gitaar), Arto Boyadjian (gitaar), Ruben van Mastrigt (toetsen), Bart Wagemakers (drums) en Jaco van der Steen (bas, achtergrondzang).

2007

Met het programma Tijd Heelt Alle Zonden staat het duo op 2 maart op het strand van Mambo Beach te Curaçao. Op 8 juni sluiten Veldhuis & Kemper hun landelijke theatertournee af in openluchttheater Caprera te Bloemendaal. De gemeente Ede verbiedt het affiche voor de cabaretvoorstelling Tijd Heelt Alle Zonden omdat de afgebeelde religieuze verwijzing 'als kwetsend kan worden ervaren door bepaalde bevolkingsgroepen'. Richard Kemper maakt zijn debuut als filmacteur in de avonturenfilm Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi (november). Hij speelt de verloofde van de zus van Kapitein Rob.

2009

Het derde theaterprogramma Tijd Heelt Alle Zonden komt uit op dvd. In hun cabaretprogramma We Moeten Praten schetst V&K een beeld van de stand van zaken tussen de man en de vrouw, over de veranderde verhoudingen en wat dat voor de man betekent. De begeleidingsband bestaat niet toevallig geheel uit vrouwen: Wieke Garcia (percussie, zang, gitaar), Janneke van Heeswijk (percussie, zang, gitaar), Phaedra Kwant (bas) en Lydia van der Meer (bas).

2010

Veldhuis & Kemper schrijven samen met Bastiaan Ragas muziek en liedteksten voor Ik Heb Mijn Vrouw Zwanger Gemaakt, een musical die gebaseerd is op een boek van Kluun. In november start Veldhuis & Kemper met een lange reeks try-outs van Dan Maar Niet Gelukkig (première: 1 april 2011 in de Stadsschouwburg te Haarlem). In dit programma ontdekt het duo tot hun geluk dat ze niet per ongeluk gelukkig zijn geworden.

Bastiaan Ragas

2011

Het album Dan Maar Niet Gelukkig verschijnt op 1 april, dezelfde dag als de première van het gelijknamige cabaretprogramma in de Stadsschouwburg Haarlem. Op de cd staan veertien nieuwe liedjes waarvan er een aantal ook in de show te horen zijn. De cd en het theaterprogramma hebben als centraal thema 'geluk'.

2012 - 2013

Dan Maar Niet Gelukkig gaat door tot en met de voorstellingen in Koninklijk Theater Carré op 29 en 30 maart 2013. In het najaar vieren ze het 10-jarig jubileum met het verzamelalbum Onder De Douche. Onder dezelfde titel trekken ze weer langs de theaters.

2014

Het duo is te zien in het SBS-programma 'Leer mij vrouwen kennen'. Ook presenteren ze weer een nieuw album en theaterprogramma.

2016

Richard Kemper speelt in de theatervoorstelling 'Hart tegen hart'.

2017

Remco Veldhuis is de verteller in het jaarlijkse televisie-evenement The Passion van de EO en KRO-NCRV. In het najaar gaat het duo de theaters weer in met het cabaretprogramma 'Geloof ons nou maar'.

Discografie Veldhuis & Kemper

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Veldhuis & Kemper

Audio/Video Veldhuis & Kemper

Video Veldhuis & Kemper

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer