Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VELVET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

boybands, pop

Velvet

De boyband Velvet is actief in de tweede helft van de jaren negentig. De eerste bezetting bestaat uit Charly Luske, Jeroen Post, Olaf Raymond en Yorick Bakker. De liedjes worden geschreven door producer Roman Lobantchouk met teksten van E. E. de Ferrante en Barry Menger uit Zaandam. Velvet weet niet ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Post   zang
Charly Luske   zang
Yorick Bakker   zang
Olaf Raymond   zang

Overige muzikanten

Ferry Goossens   zang
Edwin van der Toolen   zang
Raimond Metting   zang
Robin Zijlstra   zang

Genoemd in de biografie van

1996   Charly Luske

Biografie Velvet

De boyband Velvet is actief in de tweede helft van de jaren negentig. De eerste bezetting bestaat uit Charly Luske, Jeroen Post, Olaf Raymond en Yorick Bakker. De liedjes worden geschreven door producer Roman Lobantchouk met teksten van E. E. de Ferrante en Barry Menger uit Zaandam. Velvet weet niet het succes te evenaren van bijvoorbeeld boyband Caught In The Act. De single Weg Van Jou blijft begin 1997 steken in de tipparade. Het liedje Prater In Je Slaap wordt op 7 maart 1997 gepresenteerd in de uitzending van de televisieshow Laat De Leeuw van Paul de Leeuw, maar ook deze single zorgt niet voor een doorbraak. Aan het eind van de jaren negentig wordt een nieuwe poging gedaan met een geheel gewijzigde bezetting bestaande uit: Ferry Goossens, Robin Zijlstra, Edwin van der Toolen en zanger Raimond Metting (afgestudeerd aan conservatorium Utrecht). Velvet is in deze periode onder meer te gast bij het nachtprogramma Call TV. Yorick Bakker zingt als matroos in danceact Vengaboys. Charly Luske zit tussen 1997 en 2000 in de jongensgroep X Marks The Spot (kortweg: XMTS) en heeft daarna een carrière als musicalzanger. In 2011 doet hij mee aan de populaire talentenjacht The Voice Of Holland.

Discografie Velvet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Velvet

Audio/Video Velvet

Video Velvet

Velvet - Weg Van Jou 1996
Velvet - Weg Van Jou 1996
prater in je slaap Velvet...
prater in je slaap Velvet 1997
4 hollandse jongens groep...
4 hollandse jongens groep boyband Velvet interview christine van der horst call tv Velvet
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Velvet - Weg Van Jou 1996

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer