Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VERSHKI DA KORESHKI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - heden

Genre

wereldmuziek

Pseudoniemen

VeDaKi

Vershki da Koreshki

In 1994 ontmoeten Mola Sylla uit Senegal en pianist en accordeonist Alexei Levin uit Rusland. Samen met bassist Vladimir Volkov uit St.-Petersburg vormen zij Vershki da Koreshki, later ingekort tot VeDaKi. Het trio dient als basis voor een bezetting met gasten, onder wie bijvoorbeeld de Rus Sergey Starostin (stem, citer, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mola Sylla   duimpiano, percussie, zang
Alexei Levin   accordeon, piano
Vladimir Volkov   contrabas

Genoemd in de biografie van

1994   Mola Sylla

Biografie Vershki da Koreshki

In 1994 ontmoeten Mola Sylla uit Senegal en pianist en accordeonist Alexei Levin uit Rusland. Samen met bassist Vladimir Volkov uit St.-Petersburg vormen zij Vershki da Koreshki, later ingekort tot VeDaKi. Het trio dient als basis voor een bezetting met gasten, onder wie bijvoorbeeld de Rus Sergey Starostin (stem, citer, fluiten) en de Indiase tabla-speler Sandip Bhattacharya. Hun muziek bestaat goeddeels uit vrije (groeps-)improvisaties op basis van dwingende Afrikaanse, Oost-Europese en Indiase beats. Met deze avontuurlijke, opzwepende mix van wereldmuziekstijlen en improvisatie oogst de band bewondering in binnen- en buitenland.

Discografie Vershki da Koreshki

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Vershki da Koreshki

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer