Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VILDE KATSHKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Vilde Katshke in 2006

Periode

1998 - heden

Genre

klezmer

Online

Officiële website

Vilde Katshke

Vilde Katshke (Jiddisch voor Wilde Eend) speelt een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Het klezmertrio wordt begin 1998 opgericht door klarinettist en afgestudeerd theoloog Gottfrid van Eck (Mazzeltov) en speelt in wisselende bezettingen. Vilde Katshke presenteert (vertel)concerten in onder anderen kerken, scholen, instellingen, theaters en op festivals en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gottfrid van Eck   basklarinet, birbyne, klarinet, sopraansaxofoon, tin whistle
Pit Hermans   cimbaal
Tessa Zoutendijk   viool

Overige muzikanten

Geleijn van der Ham   accordeon
Jiska ter Bals   viool
Natasja van Doesburg   viool

Biografie Vilde Katshke

Vilde Katshke (Jiddisch voor Wilde Eend) speelt een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Het klezmertrio wordt begin 1998 opgericht door klarinettist en afgestudeerd theoloog Gottfrid van Eck (Mazzeltov) en speelt in wisselende bezettingen. Vilde Katshke presenteert (vertel)concerten in onder anderen kerken, scholen, instellingen, theaters en op festivals en privé-feesten. In 2001 verschijnt bij Oreade het eerste album A Klezmer Celebration: Dos Lidele Fun Vilder Katshke (Het Liedje Van De Wilde Eend). De tweede cd Flign Mit A Nign (Vliegen Met Een Melodie) komt in mei 2006 uit bij Music & Words. De band laat op deze cd horen hoe dicht de muziek uit Armenië, Griekenland en Bulgarije tegen de klezmermuziek aan ligt. Op Flign Mit A Nign wordt Van Eck bijgestaan door accordeonist Geleijn van der Ham (o.a. Sirius Quintet en Lipa) en violiste Jiska ter Bals (Di Fidl-Kapelye). In het seizoen 2009-2010 speelt Vilde Katshke het programma Eeuwig Heimwee met als belangrijke rode draad het thema reizen. Ditmaal krijgt Gottfrid van Eck muzikaal tegenspel van Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk (I Compani) op viool. Het volgende programma De Smaak Van Het Paradijs is gebaseerd op de roman Het Lied Van Het Paradijs van de Jiddische auteur Itsik Manger.

Discografie Vilde Katshke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vilde Katshke

Audio/Video Vilde Katshke

Video Vilde Katshke

de reis van de melodie 2Mb
de reis van de melodie 2Mb
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
de reis van de melodie 2Mb

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer