Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VITOBROTHERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2003 - heden

Genre

jazz

Online

Officiële website

Vitobrothers

Vitobrothers is een multimediaproject met geïmproviseerde muziek op bestaande beelden van films en documentaires. Filmische inspiratie komt van Werner Herzog, Stanley Kubrick en Doug Aitken en muzikaal laat de groep invloeden horen van onder meer Miles Davis, Radiohead, Slum Village en Ry Cooder. De muzikanten Wiboud Burkens (toetsen), Eric Hoeke ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wiboud Burkens   toetsinstrumenten
Manuel Hugas   basgitaar
Eric Hoeke   drums

Genoemd in de biografie van

2004   Manuel Hugas
2004   SFeQ
2004   Wiboud Burkens

Biografie Vitobrothers

Vitobrothers is een multimediaproject met geïmproviseerde muziek op bestaande beelden van films en documentaires. Filmische inspiratie komt van Werner Herzog, Stanley Kubrick en Doug Aitken en muzikaal laat de groep invloeden horen van onder meer Miles Davis, Radiohead, Slum Village en Ry Cooder. De muzikanten Wiboud Burkens (toetsen), Eric Hoeke (drums, sampler, laptop) en Manuel Hugas (bas en effecten) improviseren bij beelden die zijn gemonteerd en live worden gesampled door Job Geheniau.

Discografie Vitobrothers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Vitobrothers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer