Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VULCANO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Vulcano tijdens optreden in de finale van het Nationaal Songfestival 1984 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1981 - 1985

Genre

disco

Vulcano

Viertal van twee mannen en twee vrouwen dat dansmuziek maakt met vrij melige teksten. Gericht op jong publiek. Hans van Hemert (producer van o.a. Q 65, Raymond van het Groenewoud, Jerney Kaagman, Mouth & MacNeal, Luv’) schrijft alle songs en neemt de produktie voor zijn rekening. Groepslid Jos Groothuizen is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Anna Dekkers   zang
Suzanne Venneker   zang
Jos Groothuizen   zang
Hans van Pol   zang

Overige muzikanten

René van der Wel   zang

Genoemd in de biografie van

1986   Donna Lynton

Biografie Vulcano

Viertal van twee mannen en twee vrouwen dat dansmuziek maakt met vrij melige teksten. Gericht op jong publiek. Hans van Hemert (producer van o.a. Q 65, Raymond van het Groenewoud, Jerney Kaagman, Mouth & MacNeal, Luv’) schrijft alle songs en neemt de produktie voor zijn rekening. Groepslid Jos Groothuizen is de broer van Dolly Dot Angela Groothuizen.

1981

Eerste Engelstalige single Shut Up And Boogie komt niet verder dan de tipparade. Opvolger Superman haalt aan het einde van het jaar nummer 29 in de Top 40.

1982

Een minder succesvol jaar: Sancta Simplicitas en Staying With It halen respectievelijk in februari en november enkel de tipparade. René van der Wel is vervangen door Ron van der Pol.

1983

Secret Lies haalt in januari wederom de tipparade, waarna Vulcano in maart meedoet aan het Nationaal Songfestival. Voor deze gelegenheid heeft Van Hemert het Nederlandstalige nummer Een Beetje Van Dit geschreven. Ze winnen het songfestival niet, maar het nummer betekent wel hun eerste grote hit in Nederland. Het nummer wordt vertaald in het Duits en in Duitsland uitgebracht. Verder doet de groep toernees in Indonesië, Bulgarije, Spanje en Roemenië. Vooral in Bulgarije is de groep erg populair. Wat Nederland betreft besluit Van Hemert om de succesformule door te zetten: Nederlandstalige liedjes. In juli haalt opvolger Als Je Haar Maar Goed Zit de zeventiende positie van de Top 40. Als Je Doet Wat Je Wilt komt in september echter niet verder dan de tipparade.

Hans van Hemert

1984

Vulcano tijdens optreden in de finale van het Nationaal Songfestival 1984 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid) Vulcano doet opnieuw mee aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. De groep wordt ditmaal verslagen door Maribelle. Hun inzending 1, 2, 3 wordt wel een bescheiden hit, maar het album Stappen verkoopt vervolgens slecht.

Maribelle

1985

Inmiddels bij Dureco proberen ze het nog even Engelstalig met de single Wooly Bully, maar daarna wordt niets meer van de groep vernomen. Suzanne Venneker en Hans van Pol proberen het nog als Suze De Luxe, maar het duo is geen lang leven beschoren. Venneker duikt later op in Mrs. Einstein.

Mrs. Einstein Suze De Luxe

2005 - 2006

René van der Wel, Jos Groothuizen, Anna 'Deedee' Dekkers en Suzanne Venneker komen in 2005 voor het radioprogramma van Rob Stenders weer bij elkaar. Een jaar later blijkt het niet bij deze ene reünie te blijven.

Discografie Vulcano

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vulcano

Audio/Video Vulcano

Video Vulcano

Vulcano - Een Beetje Van ...
Vulcano - Een Beetje Van Dit • TopPop
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Vulcano - Een Beetje Van Dit • TopPop

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer