Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WALTER HEKSTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

29-03-1937 - 31-12-2012

Genre

hedendaags

Online

www.walterhekster.com

Biografie Walter Hekster

Walter Hekster is geboren in Amsterdam op 29 maart 1937. Opleiding In 1961 behaalt hij zijn einddiploma aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij bij Ernest W. Mulder compositie studeert en klarinet bij Bram de Wilde. In hetzelfde jaar krijgt hij een beurs om aan de Yale University in New Haven, Connecticut (VS) ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1984   Peter van Onna

Biografie Walter Hekster

1937 - 2012

Walter Hekster is geboren in Amsterdam op 29 maart 1937.


Opleiding

In 1961 behaalt hij zijn einddiploma aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij bij Ernest W. Mulder compositie studeert en klarinet bij Bram de Wilde. In hetzelfde jaar krijgt hij een beurs om aan de Yale University in New Haven, Connecticut (VS) te studeren. Zijn compositieleraar is Mel Powell. In 1966 studeert hij bij Roger Sessions en neemt hij deel aan het Berkshire Music Festival 'Tanglewood', waar enige van zijn werken worden uitgevoerd.


Activiteiten

Van 1962 tot 1965 speelt Hekster als soloklarinettist in het Connecticut Symphony Orchestra. Van 1965 tot 1971 is hij als klarinet- en compositieleraar verbonden aan de Brandon University in Canada en dirigeert hij het Brandon University Chamber Orchestra. Als klarinettist treedt hij veelvuldig op als lid van Ensemble '80 en het Rosetti Kwintet (o.a. een tournee in de Verenigde Staten met concerten in Philadelphia, Washington D.C., New York en verschillende steden in Connecticut waar enkele van zijn werken uitgevoerd worden, en uitvoeringen voor het New Yorkse radiostation WQXR, en WMNR in Connecticut). Hekster geeft workshops aan de Hofstra University op Long Island. In Nederland is hij als docent verbonden aan de Twentse, Arnhemse en Groningse conservatoria.


Composities

Hekster ontvangt compositieopdrachten van o.a. het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Ministerie van WVC. In Enschede organiseert hij eigentijdse programma's, waarin vele van zijn eigen werken hun eerste uitvoering krijgen. Eigen-werken-concerten worden ook georganiseerd in Amsterdam (o.a. Stedelijk Museum en De IJsbreker), in het Arnhems Gemeentemuseum en Het Kruithuis te Groningen.

Walter Hekster overlijdt op 31 december 2012 op 75-jarige leeftijd.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Walter Hekster

Video Walter Hekster

Crescent Moon
Crescent Moon
On A Clear Day
On A Clear Day
Setting Nr. II for flute ...
Setting Nr. II for flute solo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Crescent Moon

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer