Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WATERPOP

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - heden

Genre

pop/rock

Online

Website

Waterpop

Waterpop wordt sinds 1978 georganiseerd in het Hofpark in Wateringen. Op de eerste editie spelen slechts twee bands: The Hoochie Coochie Band en Lucifer. Het festival groeit daarna gestaag en vanaf 1982 staan ook acts buiten de Benelux op het programma. Het aantal bezoekers is dat jaar ongeveer 10.000.
Volledige biografie...

Biografie Waterpop

Waterpop wordt sinds 1978 georganiseerd in het Hofpark in Wateringen. Op de eerste editie spelen slechts twee bands: The Hoochie Coochie Band en Lucifer. Het festival groeit daarna gestaag en vanaf 1982 staan ook acts buiten de Benelux op het programma. Het aantal bezoekers is dat jaar ongeveer 10.000. In 1983 is Haagse dichter Jules Deelder presentator. Door de jaren zijn er optredens van onder anderen Nits, Dr. Feelgood, Het Klein Orkest, Tom Verlaine, Nick Lowe, Claw Boys Claw, The Fall, The Comsat Angels, The Gun Club, Candy Dulfer, The Triffids, Luther Allison, The Serenes, House of Love, Urban Dance Squad, Daryll-Ann, Manic Street Preachers, The Scene, The Verve, Motorpsycho, Osdorp Posse, Johan, Junkie XL, Krezip, Apocalyptica, Biffy Clyro, Magnapop, Moke, Opgezwolle, De Kift en Gavin Friday. Het bezoekersaantal in 2012 is 28.000 bezoekers. Op de 35ste editie spelen onder meer de Nederlandse bands The New Shining, Hausmagger, Jungle By Night en Skip&Die.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Waterpop

Audio/Video Waterpop

Video Waterpop

Waterpop 2013 Promo
Waterpop 2013 Promo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Waterpop 2013 Promo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer