Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WEVAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cover "Easier EP", 2014

Periode

2013 - heden

Genre

dance, techno

Weval

De twee Amsterdamse producers Harm Coolen (1986) en Merijn Scholte Albers (1986) brengen onder de naam Weval in 2013 en 2014 een EP uit met electronische muziek. Beide EP's worden uitgebracht door het befaamde Keulse technolabel Kompakt. In februari 2017 wint Weval met haar zelfgetitelde debuutalbum ook uitgebracht op Kompakt, ...
Volledige biografie...

Biografie Weval

De twee Amsterdamse producers Harm Coolen (1986) en Merijn Scholte Albers (1986) brengen onder de naam Weval in 2013 en 2014 een EP uit met electronische muziek. Beide EP's worden uitgebracht door het befaamde Keulse technolabel Kompakt. In februari 2017 wint Weval met haar zelfgetitelde debuutalbum ook uitgebracht op Kompakt, de Edison Pop Prijs 2017 in de categorie Dance.

2013

In 2013 brengt Weval de EP Half Age, uitgebracht door het Duitse label Kompakt.

2014

Het duo brengt de EP Easier uit op het Kompakt label.

2016

In juni 2016 komt Weval met een langverwachte debuutplaat onder de naam Weval, wederom uitgebracht bij het label Kompakt. Het is een warme en sfeervolle technoplaat met organische synths in de traditie van acts zoals Boards of Canada met een duidelijk eigen karakter door onder meer verknipte vocalen en funky baslijnen.

2017

In februari 2017 wint Weval met haar debuutalbum Weval de Edison Pop Prijs 2017 in de categorie Dance. De motivatie van de jury: “Sterk en veelzijdig elektronisch debuut. Van voor naar achter een groot avontuur, dat een en al ambachtelijkheid uitstraalt.”

Discografie Weval

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Weval

Audio/Video Weval

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer