Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHISTLER COURBOIS WHISTLER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Whistler Courbois Whistler

Periode

1991 - 1993

Genre

instrumentaal, jazzrock

Whistler Courbois Whistler

Instrumentale hardrockband uit Arnhem, die korte tijd in het middelpunt van de belangstelling staat.
Volledige biografie...

Bezetting

Jusso Whistler   drums
Cyril Whistler   gitaar, sitar, viool
Barend Courbois   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1996   Sue Chaloner
1999   End of April
2006   Robby Valentine

Biografie Whistler Courbois Whistler

Instrumentale hardrockband uit Arnhem, die korte tijd in het middelpunt van de belangstelling staat.

1991

Barend Courbois (zoon van jazzmuzikant Pierre Courbois, o.a. ex-Monroe) en de broers Whistler kennen elkaar al uit het Nederlandse cover- en sessiecircuit en hebben al eerder met elkaar op het podium gestaan (in 1979), wanneer ze in 1991 besluiten de handen ineen te slaan. Cyril deed ervaring op met Bert Heerink en Dick Kemper in de Undercoverband, Jusso musiceerde met Leen Barbier (Turbo, No Exqze). Medio 1991 komt een titelloos debuut uit, aanvankelijk in eigen beheer. Het is een heel muzikaal werkstuk, waarin een weelderige techniek geëtaleerd wordt. Amerikaanse (instrumentale) hardrock wordt gekoppeld aan mysterieuze Oosterse melodielijnen.

Bert Heerink Dick Kemper Leen Barbier No Exqze Turbo Undercover

1992

Whistler Courbois Whistler Het gaat snel met de band. RCA/BMG is onder de indruk van de cd en bengt het album opnieuw uit. De band doet mee aan de Grote Prijs van Nederland en reikt tot de derde plaats. Men treedt regelmatig op en is ook enkele malen op tv te bewonderen. De toekomst voor het instrumentale trio lijkt goudomrand, maar het valt tegen. De verkoop van de door RCA/BMG uitgebrachte cd stelt teleur. Bovendien krijgt de band problemen met het management. Een en ander leidt tot een breuk met RCA/BMG. Courbois speelt mee tijdens de Europese tournee van Pili Pili, de band van Jasper van 't Hof.

Jasper van 't Hof

1993

In het voorjaar van 1993 is Whistler Courbois Whistler weer helemaal terug bij af: de tweede cd Privilege komt in eigen beheer uit. Op de stijl die de band op zijn debuut introduceerde wordt op de opvolger voortgeborduurd. Met weinig promotie en een slechte distributie lijkt het product eigenlijk al bij voorbaat gedoemd te mislukken. De band gaat nog enige tijd door, maar wordt later - inmiddels in alle stilte - opgeheven. De drie muzikanten duiken daarna weer op in allerlei bands en bij diverse sessieklussen. Courbois speelt in o.a. Action In DC, Maxima en Biss en maakt met zijn eigen band in eigen beheer de cd Tunes For A Friend (1996). Drummer Jusso Whistler maakt vanaf 1999 deel uit van End Of April.

Action In DC Barend Courbois Band Biss End of April Maxima

2005

In de zomer starten de gebroeders Whistler het muziekproductiebedrijf WhistlerDynamics en de elektronische powerpopgroep Transworld, geïnspireerd door Depeche Mode, Nine Inch Nails en Kiss. Cyril Whistler werkt daarnaast aan het ontwerp van zijn Violtar, een kruising tussen een viool en een gitaar.

Transworld

Discografie Whistler Courbois Whistler

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Whistler Courbois Whistler

Audio/Video Whistler Courbois Whistler

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer