Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHITE HONEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

White Honey

Periode

1978 - 1980

Genre

rock

White Honey

Hardrock en rhythm & bluesformatie uit Groningen. De band bestaat gedurende drie jaar en een aantal leden wordt later bekend via radio en televisie en andere bands.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Walrecht   drums
Derk Joling   basgitaar
Rob Elzenga   gitaar
Erwin Raymond Java   gitaar
Hanneke Kappen   zang

Overige muzikanten

Giny de Bruin  
Toon Janssen   drums
Gina de Wit   zang
John van der Wolf   gitaar

Genoemd in de biografie van

1978   Cuby + Blizzards
1979   Gina de Wit
1980   AA & The Doctors
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie White Honey

Hardrock en rhythm & bluesformatie uit Groningen. De band bestaat gedurende drie jaar en een aantal leden wordt later bekend via radio en televisie en andere bands.

1978

White Honey wordt opgericht door leden van Dixie Chicken en Burglar. Zangeres Hanneke Kappen treedt aanvankelijk op onder de pseudoniemen Hanneke Heartbreaker en Sybille Cook.

1979

White Honey In dit jaar verschijnt de single Nothing Going On In The City. Drummer Peter Walrecht vertrekt in de loop van 1979 naar de band van Herman Brood, waar hij ook vandaan kwam. Zijn vervanger heet Toon Jansen (ex-The Scene). Aan het eind van het jaar verlaat ook Kappen White Honey om zich te richten op haar carriere op de radio en later de televisie. Giny de Bruin (ex-SB Band) volgt haar op. Ook gitarist John van der Wolf (alias John Fender Wolf) maakt een half jaar deel uit van de band. Hij speelt later in Spunk ’n’ Queasy.

The Scene

1980

De single Nothing Going On In The City wordt opnieuw uitgebracht. Later dat jaar komt het album Some Kind Of Woman uit. Dat is meteen het laatste wat we van White Honey horen. Als de band wordt opgeheven vertrekt Giny de Bruin naar Gruppo Sportivo en gitarist Rob Elzenga naar Mark Foggo. Gitarist Erwin Java vindt emplooi in de band van Herman Brood en later bij Muskee. Bassist Derk Joling wordt A & R- en marketingmanager bij respectievelijk CBS en WEA. Hanneke Kappen zal later als presentatrice bij zowel de radio als televisie terechtkomen. Eind jaren tachtig zingt ze in de bands Human Electrics en State of Soul. In 2005 maakt ze deel uit van Eastgate.

Eastgate Gruppo Sportivo Harry Muskee Herman Brood Human Electrics

Discografie White Honey

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's White Honey

Audio/Video White Honey

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer