Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHITE SANDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

White Sands

Periode

2004 - heden

Genre

alternative, Americana

Online

Officiƫle website

White Sands

White Sands is een van de vele projecten van singer/songwriter Pascal Hallibert (Templo Diez) uit Den Haag. Hij vormt de band in 2004 samen met multi-instrumentalist Hans Custers. Het duo speelt donkere Americana waarin invloeden verwerkt worden van Steve Earl en Nick Drake. White Sands behaalt de finale van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Daan van Diest   drums
Pascal Hallibert   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Hans Custers   componist, gitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Templo Diez

Biografie White Sands

White Sands is een van de vele projecten van singer/songwriter Pascal Hallibert (Templo Diez) uit Den Haag. Hij vormt de band in 2004 samen met multi-instrumentalist Hans Custers. Het duo speelt donkere Americana waarin invloeden verwerkt worden van Steve Earl en Nick Drake. White Sands behaalt de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter waarna optredens volgen in onder meer Canada en de Verenigde Staten en op Crossing Border 2005. Na de uitgave van de EP Alma (2006) treedt drummer Daan van Diest toe tot de band en wordt het geluid voller zonder het intieme karakter te verliezen, zoals te horen op het debuutalbum Deseronto dat in het najaar van 2007 verschijnt. Voortgezet onder de naam Point Quiet.

Discografie White Sands

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's White Sands

Audio/Video White Sands

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer