Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHITE WOLF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1999

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap

Online

Officiële website

White Wolf

Een van de betere Nederhop groepen, die in de slipstream van Osdorp Posse wordt gelanceerd door het Djax label. De groep is afkomstig uit Heerhugowaard.
Volledige biografie...

Bezetting

Rinze Kluft   draaitafels
Bas Van Velzen   rap
Camiel Van Dorsselaer   rap
Paulo Polizzi   producer

Genoemd in de biografie van

1997   Jan-Paul van der Meij

Biografie White Wolf

Een van de betere Nederhop groepen, die in de slipstream van Osdorp Posse wordt gelanceerd door het Djax label. De groep is afkomstig uit Heerhugowaard.

1992

Samp B en PWB ontmoeten elkaar in De Koog te Noord-Scharwoude bij een optreden van de Osdorp Posse in het kader van de Rhythm & Rhyme tournee. Ze besluiten te gaan samenwerken. De eerste nummers die ze maken zijn nog Engelstalig, maar die zijn nooit uitgebracht. Al snel stappen ze over op Nederlandstalig en geven Def P van de Osdorp Posse een demo. Niet zonder resultaat.

Osdorp Posse

1993

De nog steeds slechts uit PWB (staat voor PoWerBrain) en Samp B (staat voor Bas) bestaande groep wordt gevraagd mee te werken op het nummer De Posse van het derde album (Vlijmscherp) van de Osdorp Posse.

1994

Ze komen in contact met en onder contract bij het Djax label, waar ze met drie nummers deelnemen aan het verzamelalbum De Posse - Nederhop Groeit.

1995

Djax stelt ze in de gelegenheid een eigen album op te nemen, dat in april van dat jaar uitkomt: Hondsdolheid. In december zet Djax in samenwerking met boekingskantoor Paperclip de Nederhop Leeft tournee op, waarbij White Wolf samen met de West Klan, Ouderkerk Kaffers en Zuid-Oost door heel Nederland trekt, waarbij in totaal zo'n vijftig podia worden aangedaan. Voor deze gelegenheid wordt het duo uitgebreid met rapper CM C en mixer annex chauffeur MOA.

Ouderkerk Kaffers West Klan

1996

Tijdens de uitgebreide Nederlandse tournee verschijnt het verzamelalbum De Posse - Deel Twee, waarop White Wolf is vertegenwoordigd met het nummer Schaapscheren. Op cassette verschijnt de verzamelaar Vuilstortdemo 1, waarop acht van de vijftien tracks van White Wolf zijn. Deze cassette is inmiddels op CD heruitgebracht.

1997

Het tweede album (Bij Nacht En Ontij) verschijnt. Daarop blijkt het duo definitief uitgebreid tot een kwartet, terwijl ze ook nog werken met een gastrapper: de Noord Nederlandse rapper D'Skunnig, die in het nummer Stop Niet duidelijk maakt dat ze in West-Friesland net zo snel kunnen rappen als schaatsen. Hij rapt zo snel, dat besloten wordt zijn tekst maar op de inlay van de cd af te drukken. Met de doordachte teksten en de eigenzinnige beats maakt de groep een uitstekende indruk, die ervoor zorgt dat de groep een langer leven is beschoren dan de meeste andere Osdorp Posse-volgelingen.

1998

In oktober van dit jaar verschijnt er een derde album van de groep: Hardkornography, met zeventien Nederhop toppers en een cd-rom-gedeelte, dat een videoclip van de groep bevat. Daarmee zijn ze de eerste Nederhop groep met een cd-rom track. In de Djax mixalbums serie Djax Break Beatz verzorgt White Wolf's beatcreator PWB het vierde deel, waarop een schat aan samples en scratches te horen is. Op het eerste deel van deze serie, gemaakt door Seda van de Osdorp Posse, werkte PWB ook al mee. Het album wordt ondersteund met een Djax Break Beatz tournee, waarbij White Wolf ook van de partij is, alsmede DJ Alien en Loes Lee, die respectievelijk deel 3 en deel 5 van de Break Beatz serie verzorgen. PWB zorgt tijdens deze tournee voor vuurwerk dankzij een scratchbattle met vier draaitafels, waarbij hij de SL Troopers introduceert: een kwartet DJ's bestaande uit PWB, DNS, Chief en Daze. Met een vette breakdance show is het avondvullende programma compleet. Dat jaar verschijnt ook nog de Vuilstortdemo 2 met 20 tracks, gepresenteerd door D'Skunnig, waarop White Wolf met één track is vertegenwoordigd.

1999 - 2001

Ook de Vuilstortdemo 3 wordt gepresenteerd door D'Skunnig, waarop drie van de 23 tracks van White Wolf zijn. Daarna houdt de groep op te bestaan, omdat Samp B zijn aandacht liever op zijn baan concentreert, als inkoper van een bouwbedrijf. PWB gaat door met de SL Troopers, die in zowel 2000 als 2001 winnaar wordt van de Nederlandse DMC Mixkampioenschappen. Ook doet PWB incidenteel nog solo-optredens. Vanaf 2001 doet hij optredens samen met een nieuwe Nederhop-act: Casto. Daarna is hij onder de naam DJ Waxbutter samen met DJ One2 (24K) actief met het DJ- en producersduo SpinMasters.

24K SpinMasters

Discografie White Wolf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video White Wolf

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer