Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WICKED JAZZ SOUNDS BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

jazzdance

Online

Officiële website

Wicked Jazz Sounds Band

De Wicked Jazz Sounds Band komt voort uit de Wicked Jazz Sounds feesten die vanaf 2002 in de Sugar Factory aan de Lijnbaansgracht te Amsterdam worden gehouden en waar soul, funk, jazz en house wordt gedraaid door DJ's Phil Horneman (initiatiefnemer samen met Manne van der Zee), Leroy Rey, Urvinson ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paul van Kessel   zang
Floris van der Vlugt   saxofoon
Gilian Baracs   componist, producer, toetsinstrumenten
Laurens Priem   componist, gitaar, producer
Bastiaan Woltjer   trombone
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Teus Nobel   trompet

Genoemd in de biografie van

1983   Qeaux Qeaux Joans
2008   Glenn Gaddum jr.
2009   Boris
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Wicked Jazz Sounds Band

De Wicked Jazz Sounds Band komt voort uit de Wicked Jazz Sounds feesten die vanaf 2002 in de Sugar Factory aan de Lijnbaansgracht te Amsterdam worden gehouden en waar soul, funk, jazz en house wordt gedraaid door DJ's Phil Horneman (initiatiefnemer samen met Manne van der Zee), Leroy Rey, Urvinson en Missing Links. Wicked Jazz Sounds groeit uit tot een label dat compilaties uitbrengt, een radioshow op Arrow Jazz FM en een elfkoppige band. Onder de ervaren bandleden zitten zangeressen Renske Taminiau en Berenice van Leer (dochter van Thijs van Leer), zanger Paul van Kessel (The Young Sinatras), saxofonist Floris van der Vlugt (Quincey), toetsenist Gilian Baracs en gitarist Laurens Priem. Inspiratiebronnen zijn onder anderen Herbie Hancock, Amy Winehouse, Earth Wind & Fire en The Neptunes. De Wicked Jazz Sounds Band speelt onder meer in Paradiso, Melkweg en Tivoli en op Noorderslag, Dance Valley en North Sea Jazz.

Discografie Wicked Jazz Sounds Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wicked Jazz Sounds Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer