Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WICKED WONDERLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Wicked Wonderland

Periode

1991 - 1997

Genre

crossoverrock

Wicked Wonderland

Wicked Wonderland is een Limburgse formatie die rock en dance combineert. De band doet mee aan de Samson Live Award en wint de hoofdprijs dankzij juryleden Jan Douwe Kroeske, Swie Tio en Thé Lau. Via Koch verschijnt het eerste volwaardige album Shove It Right In. Wicked Wonderland speelt enkele jaren ...
Volledige biografie...

Bezetting

Leon Douven   basgitaar
Marcel van de Berg   zang
Robert Moorman   gitaar
Luc Peters   drums

Overige muzikanten

Nick McGrath   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1990   Marshmellows
1996   Grumpyhead

Biografie Wicked Wonderland

Wicked Wonderland is een Limburgse formatie die rock en dance combineert. De band doet mee aan de Samson Live Award en wint de hoofdprijs dankzij juryleden Jan Douwe Kroeske, Swie Tio en Thé Lau. Via Koch verschijnt het eerste volwaardige album Shove It Right In. Wicked Wonderland speelt enkele jaren in het clubcircuit en staat onder meer in het voorprogramma van Senser, Channel Zero en Dubwar. Een van de hoogtepunten in hun carrière is een plaats op het hoofdpodium van Pinkpop in 1996.

Discografie Wicked Wonderland

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wicked Wonderland

Audio/Video Wicked Wonderland

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer