Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILBERT BULSINK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Wilbert Bulsink

Wilbert Bulsink werd op 10 juli 1983 geboren in Doetinchem Opleiding Hij studeerde piano bij Ton Hartsuiker en Gert-Jan Vermeulen, instrumentatie bij Theo Verbey en compositie bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast studeerde hij elektronica bij Kees Tazelaar, Jorrit Tamminga en Jos Zwaanenburg. In 2008 sloot hij zijn studie ...
Volledige biografie...

Biografie Wilbert Bulsink

1983

Wilbert Bulsink werd op 10 juli 1983 geboren in Doetinchem


Opleiding

Hij studeerde piano bij Ton Hartsuiker en Gert-Jan Vermeulen, instrumentatie bij Theo Verbey en compositie bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast studeerde hij elektronica bij Kees Tazelaar, Jorrit Tamminga en Jos Zwaanenburg. In 2008 sloot hij zijn studie compositie met onderscheiding af. Tijdens zijn studie was Bulsink actief als kerkorganist en als toetsenist/arrangeur in de rockband Magic Fish.


Composities

Op jonge leeftijd werd zijn muziek gespeeld door het Nederlands Blazers en orkest de ereprijs. In 1999 werd zijn orkestwerk Ontdekkingen geselecteerd voor het Project Jonge Componisten van het Nederlands Balletorkest. Prelude nr. 2 (2003) werd uitgevoerd tijdens de World Music Days in Ljubljana. In 2006 maakte hij samen met Thomas Myrmel de multimediaperformance The Expected voor 5 zangers/sprekers, elfkoppig ensemble en elektronica, gebaseerd op een korte film van Keren Cytter. In 2007 componeerde hij Air (an eternal music) voor het Nieuw Ensemble, aangevuld met sho, duduk en qanun. In 2008 en 2009 werden opdrachtwerken van hem uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble. Ook schreef hij enkele korte pianowerken en korte stukken voor het ensemble Ziggurat en het Rosa Ensemble. In april 2009 werd zijn orkestwerk Koranfragment uitgevoerd door het Orkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard. Op verzoek van November Music maakte hij in 2009 samen met Thomas Myrmel het muziektheaterwerk Pigeonhouse in nauwe samenwerking met de zeven uitvoerende musici.


Prijzen

In 1998 won Wilbert Bulsink een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours met Prelude nr. 1. In 1999 kreeg hij de NOG Stimuleringsprijs voor Ontdekkingen. In oktober 2005 werd hem de eerste Jan van Vlijmenprijs voor beginnende componisten uitgereikt. De Proms in Paradiso Programma Prijs kreeg hij in 2006 voor The Expected. In 2009 werd zijn compositie Op/Weg..geblazen voor luchtpiano en ensemble geselecteerd voor Toonzetters en in 2010 is zijn compositie Koranfragment geselecteerd voor Toonzetters.

Voor enkele geluidsfragmenten ga naar: myspace.com/wilbertbulsink

Wilbert Bulsink (2010)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wilbert Bulsink

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer