Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILBRAND MEISCHKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

basgitaar, contrabas, sessiemuzikanten, zang

Wilbrand Meischke

Min of meer uit nood geboren gaat Wilbrand Meischke basgitaar spelen. Hij doorloopt het conservatorium en gaat ook zelf lesgeven. Meischke speelt contrabas bij Jan Akkerman en werkt als sessiemuzikant met verschillende artiesten.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, contrabas, zang

Genoemd in de biografie van

1966   Antonie Kamerling
2000   Jan Akkerman
2001   Leoni Jansen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Wilbrand Meischke

Min of meer uit nood geboren gaat Wilbrand Meischke basgitaar spelen. Hij doorloopt het conservatorium en gaat ook zelf lesgeven. Meischke speelt contrabas bij Jan Akkerman en werkt als sessiemuzikant met verschillende artiesten.

In bezetting van

Antonie Kamerling   basgitaar
Coopertest   basgitaar
In De Steen   basgitaar, zang
Jan Akkerman   contrabas
Leoni Jansen   basgitaar
Marlayne   basgitaar
Novo Band   basgitaar
Parker Bros   basgitaar
She Got Game   basgitaar
Texx   basgitaar

1965

Wilbrand Meischke wordt geboren op 16 september 1965 in Zeist. Muziek krijgt hij met de paplepel ingegoten. Zijn vader is muziekleraar en zijn moeder zingt in een koor.

1973

Het eerste instrument dat hij ter hand neemt is een trompet. Hij krijgt les op een muziekschool, maar trompet is toch niet zijn grote liefde. Na een jaar stopt hij ermee.

1978

Zijn oudere broer speelt drums en Wilbrand wil ook drummer worden. Maar omdat buurtvriendjes voor hun band een bassist nodig hebben gaat hij maar basgitaar spelen. Al snel komt hij tot de ontdekking dat hij meer talent heeft dan zijn vrienden. Meischke wordt gevraagd voor semi-professionele bands die in de omgeving van De Bilt en Soest opereren.

1982 - 1992

Met zijn Havo-diploma op zak gaat hij op 17-jarige leeftijd naar het conservatorium. Hij studeert basgitaar lichte muziek en speelt tijdens zijn studietijd in de Novo Band uit Utrecht. De populaire live-act brengt een paar succesvolle singles uit. In 1987 richten Jan Kooper (ex-The Magnificent 7) en Ton Snijders de voornamelijk instrumentale groep Coopertest op. Meischke sluit zich snel bij het gezelschap aan. Als hij in 1988 succesvol het conservatorium verlaat, is het einde oefening voor die andere groep: de Novo Band. Meiscke gaat lesgeven op verschillende conservatoria. In 1990 neemt hij met Coopertest het gelijknamige debuutalbum op. Hij speelt dan ook al een jaar in de formatie Texx. De single Break Her Heart is regelmatig op de radio te horen. Ondanks een vliegende start blijft verder succes uit. In 1992 wordt Texx ontbonden.

Coopertest Texx

1993

In het Vondelpark geeft hij met Coopertest een concert dat op plaat wordt uitgebracht. Dat album Live: Vondelpark Amsterdam is tevens het laatste wapenfeit van de band. Na de plaat wordt er heel weinig meer van de groep vernomen.

1994 - 1997

Met Hilvert Roorda, Rene Koenen en Jaap Roggeveen speelt hij in de formatie Parker Bros. De muzikanten kennen elkaar van de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum en besluiten tijdens een jamsessie een groep te formeren. In 1995 brengt de groep haar gelijknamige debuutalbum uit. In diezelfde periode speelt hij met een paar bekende sessiemuzikanten van de Marco Borsato Band in de formatie In De Steen. Met deze band willen de muzikanten eens uit de schaduw treden van de bekende artiesten waar ze mee spelen. In 1996 wordt het gelijknamige album uitgebracht, maar kort daarna wordt de formatie opgeheven. Meischke maakt onderdeel uit van Hero en de Hero's, de gelegenheidsformatie rondom zanger Hero (Antonie Kamerling), en is te horen op het album Jam!

Antonie Kamerling In De Steen Parker Bros

1998

Parker Bros wordt ontbonden omdat ieder bandlid het te druk heeft met zijn eigen carrière. Meischke levert bijdragen aan het album Flowergarden van Orangefield, een productie van Peter de Wijn.

Peter de Wijn

1999 - 2000

Wilbrand Meischke speelt contrabas bij Jan Akkerman. In het seizoen 1999-2000 trekt hij langs de theaters met de beroemde gitarist. Daarnaast begeleidt hij vanaf 1999 ookNederlandse artiesten in het maandelijkse radioprogramma Podium op Radio 2.

Jan Akkerman

2003

De finalisten van het populaire televisieprogramma Idols geven in Ahoy Rotterdam een concert dat op DVD uitkomt. Meischke zit in de begeleidingsband. Onder leiding van bandleider en arrangeur Onne Krijn speelt hij bas in de theatershow Made In Holland.Ook zit hij in de begeleidingsband van She Got Game 2. Een show rondom een groep zangeressen met onder meer Astrid Seriese en Leoni Jansen in de gelederen.

She Got Game

2004 - 2007

Naast studiowerk gaat hij op tournee met Jan Akkerman. Hij speelt wederom in de begeleidingsband van She Got Game 2 waarvan ook een album verschijnt.

2008

De bassist is dit jaar onder meer te horen op het eerste Nederlandstalige album van zangeres Glennis Grace en de cd Kamers Van M'n Hart van de 3js. Hij speelt in de periode 2008-2010 mee tijdens de theatertournee Forever Young, de jubileumshow van Jan Rietman.

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
1997 - Sander Vos en de Waterlanders 'Navelzien'
1998 - Robert Leroy 'Dronken Van Verlangen'
1999 - Ferry van Leeuwen 'Hart Van Een Winnaar'
1999 - Orangefield 'Orangefield'
2006 - Grobban 'Perfect Joy' (EP)
2008 - Roy 'Misterio'

3js Glennis Grace Jan Rietman

Discografie Wilbrand Meischke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wilbrand Meischke

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer