Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILD ONIONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

instrumentaal, pop

Wild Onions

Studioformatie bestaande uit twee door de wol geverfde musici: organist/producer Rob van Donselaar en drummer/producer/programmeur Frans Hendriks. Het doel van hun tot op heden enige album Organic Groove Party Volume 1 is de vele gezichten van het hammondorgel in de populaire muziek aan te stippen met een dozijn rake tracks.
Volledige biografie...

Bezetting

Frans Hendriks   drums, elektronica, percussie
Rob van Donselaar   orgel

Biografie Wild Onions

Studioformatie bestaande uit twee door de wol geverfde musici: organist/producer Rob van Donselaar en drummer/producer/programmeur Frans Hendriks. Het doel van hun tot op heden enige album Organic Groove Party Volume 1 is de vele gezichten van het hammondorgel in de populaire muziek aan te stippen met een dozijn rake tracks.

1996 - 1997

Een oud plan krijgt gestalte als Rob van Donselaar (ondermeer ex-Bintangs, -Vitesse, -One Two en al 25 jaar eigenaar van de Zeezicht Studio in Spaarnwoude) en Frans Hendriks (ex-Bram Vermeulen, -Pee Wee & The Specials) eindelijk eens in de gelegenheid worden gesteld de lege studio-uurtjes met eigen opnamen te vullen. Het doel is het fameuze maar in Nederland veel te weinig bespeelde Hammondorgel eens in het zonnetje te zetten. Het resultaat is het album Organic Groove Party Volume 1, met daarop twaalf nummers in diverse stijlen: jazz (Groovin' van Richard Groove Holmes werd gecoverd), hiphop (rapper Andy Elmer B Ninvalle doet op twee tracks mee), soul/pop (à la Booker T & The MG's in Madgroove) en easy tune (Jerry Lordan's Apache wordt gecoverd) passeren de revue. Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis zijn als gasten te horen op respectievelijk Bimbo Box en Can't Get Enough. De eerste single is een cover van The Horse van Cliff Nobles & Co uit 1975. Van Donselaar en Hendriks besluiten de samenstelling van de groep geheim te houden. The Horse is in die tijd namelijk een bekend nummer, omdat het als tune van de Veronica Drive-In Show wordt gebruikt. Voor zo'n jonge doelgroep kan men de leeftijd van de makers (Rob en Frans zijn dan al veertigers) beter verdoezelen, vinden alle betrokkenen. Voor een vervangend uiterlijk wordt het Delftse vormgevingsbureau The Fabrique aan het werk gezet. Wild Onions krijgt een cartoongezicht en er komt een animatieclip bij de tweede single Swing, die op de Midem, de jaarlijkse internationale muziekbeurs te Frankrijk, wordt genomineerd in de categorieën 'best European video' en 'best editing'. Omdat Rob en Frans in de studio ook als producers zeer druk zijn (Rob is de producer van Marcel de Groot's album De Liefde, De Wals En De Kater (2001), Frans produceert het live comebackalbum van Doe Maar), moet Wild Onions een studiogroep blijven. Ook als het album in 1998 in Japan wordt uitgebracht. De groep is echter nooit opgeheven, een tweede album blijft tot de mogelijkheden behoren en een live-band kan altijd nog in het leven geroepen worden, aldus Frans Hendriks, die de laatste tien jaar als producer aan de Zeezicht Studio's was verbonden.

Bintangs Bram Vermeulen Candy Dulfer Doe Maar Marcel de Groot One Two Trijntje Oosterhuis Vitesse

Discografie Wild Onions

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wild Onions

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer