Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILL HOOGAKKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

04-04-1957 - heden

Genre

componist, hedendaags, piano

Will Hoogakker

Will Hoogakker begint op zijn vijftiende met fluit en piano, waarna hij gaandeweg ook als autodidact gaat componeren. Tijdens het toelatingsexamen fluit aan het conservatorium in Den Haag wordt hem door Frans Vester geadviseerd zich naast het musiceren ook te verdiepen in compositie. Vester brengt hem in contact met Louis ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, fluit, piano

Biografie Will Hoogakker

Will Hoogakker begint op zijn vijftiende met fluit en piano, waarna hij gaandeweg ook als autodidact gaat componeren. Tijdens het toelatingsexamen fluit aan het conservatorium in Den Haag wordt hem door Frans Vester geadviseerd zich naast het musiceren ook te verdiepen in compositie. Vester brengt hem in contact met Louis Andriessen, van wiens leerling, Huub de Vriend, hij zijn eerste lessen in muziektheorie en compositie krijgt. Na een ontmoeting met Ton de Leeuw, die hem de studie compositie aan het conservatorium aanraadt, breekt voor Will een aantal jaren hoofdvakstudie compositie aan: tot aan diens pensioen bij Robert Heppener in Amsterdam, daarna een jaar bij Klaas de Vries in Rotterdam en bij Henri Delnooz in Maasstricht en uiteindelijk in vrije vorm bij Daan Manneke. In die periode worden ook enkele composities van Will Hoogakker uitgegeven. Kenmerkend voor zijn muziek is onafhankelijkheid in het componeren en een eigenzinnige, intuïtieve 'eigenheid', gecombineerd met een sterk gevoel voor structuur, die bij elke compositie weer anders is.

Discografie Will Hoogakker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Will Hoogakker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer