Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILL MAAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

achtergrondzang, basgitaar, orgel, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Will Maas

Na het conservatorium gaat Will Maas lesgeven in Nederland en Duitsland. Zijn eigen songs slaan niet aan, maar als sessiemuzikant heeft hij meer succes. Hij speelt onder meer in de band van Marco Borsato en Ilse DeLange.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, basgitaar, orgel, toetsinstrumenten

Biografie Will Maas

Na het conservatorium gaat Will Maas lesgeven in Nederland en Duitsland. Zijn eigen songs slaan niet aan, maar als sessiemuzikant heeft hij meer succes. Hij speelt onder meer in de band van Marco Borsato en Ilse DeLange.

In bezetting van

Callitwachuwanna   basgitaar, toetsinstrumenten
Ilse DeLange   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Lenny Kuhr   toetsinstrumenten
Marco Borsato   achtergrondzang, orgel
Seven Eleven   toetsinstrumenten

1967

Will Maas wordt geboren op 6 mei 1967 in Weert.

1982

Met enige tegenzin rondt hij zijn VWO af; liever wil hij meteen muzikant worden. In zijn eerste bandje Unison speelt hij voornamelijk eigen werk. Hij laat zich beïnvloeden door onder meer Yes, Pink Floyd en Genesis.

1984 - 1988

In 1984 begint hij zijn studie aan het conservatorium in Enschede en een jaar later gaat hij spelen in een Big Band. In 1985 begint hij een praktijk in Delden waar hij lesgeeft. Naast zijn studio orgel begint hij in 1988 ook met een studie keyboards. Om ervaring op te doen speelt hij met iedere band mee die maar een beetje zijn goedkeuring kan verdragen waaronder bigband Exposure uit Haaksbergen, bigband Almelo en de soulgroep Soultrain. Samen met Rob Horsting richt hij de band Callitwachuwanna op waarin hij bas en toetsen speelt.

Callitwachuwanna

1990

Will Maas rondt zijn studie af aan het conservatorium. Na zijn studie wordt hij gevraagd les te geven op de muziekschool in de Duitse stad Emsdetten.

1993

Maas levert een bijdrage op de in eigen beheer uitgegeven cd Statement van Tom Klein.

1994 - 1995

In 1994 stopt hij met lesgeven in Duitsland. In eerste instantie lijkt het lesgeven een lucratieve zaak, maar als blijkt dat de belastingdienst nog een appeltje met hem te schillen heeft, geeft hij de pijp aan Maarten. Hij wordt pianodocent op een muziekschool in Enschede. Met zijn vriend Gaston Brouwer gaat hij liedjes schrijven.

1996

Maas speelt in allerlei kleine bands, maar wordt steeds vaker ingehuurd als comboleider. Met Gaston Brouwer doet hij een poging hun songmateriaal te slijten aan een platenmaatschappij. Er is echter geen één maatschappij die interesse toont. Het duo treedt nog wel op tijdens een uitzending van Veronica's Call TV, maar verder komen ze niet. In de zomer speelt hij met de Amerikaanse artiest James Armstrong. Met deze zanger/gitarist is hij o.a. te zien op het North Sea Jazz Festival. Hij speelt heel even bij Ten Sharp en wordt dan gevraagd de band van Marco Borsato te versterken.

Marco Borsato Ten Sharp

1997

Maas gaat op pad met Borsato wanneer hij zijn album De Waarheid promoot. Als sessiemuzikant werkt hij met Laura Vlasbom en Wolter Kroes.

Laura Vlasblom Wolter Kroes

1998

Maas stort zich op een heel ander genre. Hij doet een theatertour met Hans Visser & Friends. Het programma bevat een selectie van Amerikaanse nummers. Na de zomer gaat hij weer op tournee met Marco Borsato.

1999

De toetsenist doet diverse kortlopende projecten. Zo belandt hij onder meer in de band van Kasper van Kooten. Voor de komiek André van Duin speelt hij alle toetsenpartijen in op zijn album Recht Uit Het Hart. In het najaar speelt Maas in het combo van de musical Kat And The Kings en treedt onder meer op in Carré. Op oudejaarsavond speelt hij met de band van Marco Borsato op de Dam in Amsterdam.

André van Duin

2000

Will Maas gaat wederom op tournee met Marco Borsato. Zijn Luid En Duidelijk tour brengt hem negen keer in een tot de nok toe uitverkocht Ahoy'. Samen met zanger/gitarist Frank Bouwmeester en hun coverformatie De Deltawerken staat Maas in het Sportpaleis te Antwerpen in het voorprogramma van Doe Maar. Daarna wordt hij gevraagd om bij Ilse DeLange te spelen.

Doe Maar

2001

Will Maas gaat op tournee met Ilse Delange. De Livin'On Love tour wordt afgesloten in december in Oosterpoort te Groningen.

2003

Met Isle DeLange doet Maas de Clean Up tour. Hij speelt mee op het album Painting The Sun van Marlies Claassen.

2004

Hij wordt door collega muzikanten uitgeroepen tot beste toetsenist van Nederland en wint daarmee een Duiveltje. De prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut. Hij werkt mee aan het album Op De Grens Van Jou En Mij van Lenny Kuhr en doet met de zangeres ook een theatertour.

Lenny Kuhr

Discografie Will Maas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Will Maas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer