Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLEM BOOGMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1955 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.willemboogman.nl

Biografie Willem Boogman

Willem Boogman is geboren in 1955 en opgegroeid bij de Gelderse IJssel (Nederland). Studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht (1974-1975). Compositiestudie begonnen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (Peter Schat, Louis Andriessen) en beëindigd bij Ton de Leeuw aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam in 1983. Van 1980 tot 1984 ...
Volledige biografie...

Biografie Willem Boogman

1955

Willem Boogman is geboren in 1955 en opgegroeid bij de Gelderse IJssel (Nederland).
Studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht (1974-1975). Compositiestudie begonnen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (Peter Schat, Louis Andriessen) en beëindigd bij Ton de Leeuw aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam in 1983.
Van 1980 tot 1984 deelgenomen aan het Werkplaatsproject (een samenwerkingsverband van instrumentalisten en componisten) van het Asko Ensemble: leerschool. De muziek leren kennen in haar meest grote reikwijdte, van binnen en van buiten. Onder de indruk van het theoretische werk van Stockhausen en de muziek van Varèse. Wegen die gevonden worden in het elementaire van muziek, – en Mondriaan.
Van 1989 tot 1999 lid van het Rudolf Escher Comité. Sinds 2003 artistiek leider van het Asko Kamerkoor.

Willem Boogman

Discografie Willem Boogman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Willem Boogman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer