Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLEM DE VRIES ROBBE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

03-12-1902 - 09-05-1996

Genre

componist, hedendaags

Biografie Willem de Vries Robbé

Willem de Vries Robbé werd op 3 december 1902 te Amsterdam geboren. Hij overleed op 9 mei 1996 te Blaricum Hij behaalde zijn einddiploma middelbare school aan het Amsterdams Lyceum en studeerde vervolgens altviool aan het Amsterdams Conservatorium en compositie bij Sem Dresden. In het oeuvre van De Vries Robbé neemt vooral ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Willem de Vries Robbé

1902 - 1996

Willem de Vries Robbé werd op 3 december 1902 te Amsterdam geboren. Hij overleed op 9 mei 1996 te Blaricum

Hij behaalde zijn einddiploma middelbare school aan het Amsterdams Lyceum en studeerde vervolgens altviool aan het Amsterdams Conservatorium en compositie bij Sem Dresden.

In het oeuvre van De Vries Robbé neemt vooral de fluit een belangrijke plaats in. Hij schreef orkestwerken (o.m. 'Serenade', 'Ballade', 'Pastorale', 'Eclogues' voor strijkorkest), concerterende werken (o.m. 'Allegro' voor fluit en orkest, 'Concertino' voor fluit en harp met orkest, 'Concerto pastorale' voor fluit en orkest) en kamermuziek (o.m. 'Serenades' voor fluit en strijktrio, een strijkkwartet, 'Butterflies' voor vibrafoon en 'Variaties in oude stijl' voor drie fagotten.

Sem Dresden

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Willem de Vries Robbé

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer