Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILMA BIERENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

klassiek, operette, sopraan

Online

Officiële website

Wilma Bierens

Lyrisch sopraan Wilma Bierens is een veelzijdige zangeres met een uniek stemgeluid en veel talent voor expressie. Daarnaast is zij een coloratuursopraan met een bijna onbegrensd vermogen tot virtuositeit waardoor ze gevarieerde programma's kan samenstellen, het liefst met werken voor het theater.
Volledige biografie...

Instrumenten

sopraan

Genoemd in de biografie van

2012   Sylvia Maessen

Biografie Wilma Bierens

Lyrisch sopraan Wilma Bierens is een veelzijdige zangeres met een uniek stemgeluid en veel talent voor expressie. Daarnaast is zij een coloratuursopraan met een bijna onbegrensd vermogen tot virtuositeit waardoor ze gevarieerde programma's kan samenstellen, het liefst met werken voor het theater.

1986 - 2013

De in Maastricht geboren Wilma Bierens is al in 1986 sopraansoliste bij het Eindhovens Gemengd Koor 'De Roostenzangers' in een uitvoering van 'Historia di Jephte' van Giacomo Carisimi en het 'Te Deum' van Marc Antoine Charpentier. De unieke, hoge sopraanstem van Wilma Bierens wordt al op jonge leeftijd ontdekt. Zij begint haar muzikale leven met pianolessen, een keuze die naderhand goed van pas zal komen. De sopraan Wilma Bierens studeert cum laude af, èn met een speciale onderscheiding, aan de Operaklas aan het Conservatorium in Maastricht. Hierbij ontvangt zij de Edmond Hustinx-Prijs. Zij volgt lessen bij Mija Besselink, Cristina Deutekom, Nelly Miricioiu en Gemma Visser en wint meerdere prijzen, waaronder de tweede prijs op het eerste Cristina Deutekom Concours te Enschede. Mija Besselink leert Bierens de kunst van het expressieve zingen, het zich eigen maken van een lied en het juist te interpreteren. Ook is zij de coach die Wilma Bierens naar het podium begeleidt en haar, op jonge leeftijd, de eerste BRT-concerten bezorgt. In 1995 neemt Wilma Bierens deel aan de IVC-Master Class van Christa Ludwig. Hierbij wordt zij, als enige Nederlander, gevraagd om deel te nemen aan het slotconcert. Sinds januari 2007 is Bierens als docente verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Wilma Bierens is een veelgevraagd soliste bij grote orkesten in binnen- en buitenland. Daarnaast treedt ze regelmatig op met bekende koren als het Westlands Mannenkoor en de Mastreechter Staar. Met dit laatste koor maakt Wilma haar opwachting tijdens de opening van de Europese Centrale Bank in Frankfurt. Het optreden, bijgewoond door tal van Europese presidenten, wordt wereldwijd uitgezonden. Ook treedt zij regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Trio Wilma, Lars en Hans (met klarinettist Lars Wouters van den Oudeweijer en pianist Hans Eijsackers), en het vrouwenensemble Fuego Latino.

Cristina Deutekom Hans Eijsackers Lars Wouters van den Oudenweijer Mastreechter Staar

Discografie Wilma Bierens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wilma Bierens

Audio/Video Wilma Bierens

Video Wilma Bierens

Wilma Bierens zingt "Vilj...
Wilma Bierens zingt "Viljalied" uit de operette "Die lustige Witwe" van Franz Lehár
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Wilma Bierens zingt "Viljalied" uit de operette "Die lustige Witwe" van Franz Lehár

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer