Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WIM RUESSINK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Wim Ruessink

Wim Ruessink werd in 1965 te Winterswijk geboren. Opleiding Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Twents Conservatorium. Activiteiten Hij is als cantor-organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Winterswijk en hij is dirigent bij verschillende koren in het Oosten van het land. Daarnaast is hij actief als jazzmusicus. Sinds 1997 is Ruessink beleidsmedewerker ...
Volledige biografie...

Biografie Wim Ruessink

1965

Wim Ruessink werd in 1965 te Winterswijk geboren.


Opleiding

Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Twents Conservatorium.


Activiteiten

Hij is als cantor-organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Winterswijk en hij is dirigent bij verschillende koren in het Oosten van het land. Daarnaast is hij actief als jazzmusicus. Sinds 1997 is Ruessink beleidsmedewerker Protestantse Kerkmuziek bij Unisono in Utrecht.


Composities

Veel van zijn werken zijn geschreven voor de eigen (kerkmuziek)praktijk, waaronder Bijdragen tot de ontwikkeling van het nieuwe kerklied in de bundels 4 en 5 (resp. 1991 en 1995) van Zingend geloven (uitg. Boekencentrum, Zoetermeer), Psalm 82 en Psalm 86 in opdracht van de IKON (1992) en diverse composities in de Servicemap voor Jongerenliturgie (uitg. Gooi en Sticht, 1990-1992). Voor het bevrijdingsconcert op 5 mei 2005 in Winterswijk componeerde hij in opdracht van de muziekvereniging Eendracht PAX voor solisten, koor en fanfare.


Prijzen

In 1988 won hij met de compositie Stadsostinaat de publieksprijs en een juryprijs in de Compositieprijsvraag Kerkmuziek 1988, uitgeschreven door de Werkgroep Kerkmuziek Domkerk Utrecht, de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied en de Commissie voor de Kerkmuziek. In datzelfde jaar was hij één van de prijswinnaars van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. In 1990 eindigde hij als halve-finalist in het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. In 1992 won hij met het klein mannenkoor Het Batavierenensemble tijdens de Internationale Koordagen in Praag een gouden onderscheiding. Op 21 april 2006 ontvangt Wim Ruessink de Culturele Prijs Gemeente Winterswijk 2005 vanwege zijn grote inzet voor muziek in het algemeen en kerkmuziek in het bijzonder.

2006

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wim Ruessink

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer