Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WIM ZWAAG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

componist, hedendaags, klassiek

Online

Officiële website

Wim Zwaag

Wim Zwaag is een componist van symfonieën, concerten, orkestwerken, liederen en kamermuziek met een romantisch ideaal. Volgens Zwaag heeft er een kentering plaatsgevonden en mag er weer romantisch gecomponeerd worden: waar voorheen de liefhebber van hedendaagse muziek de romantischer aangelegde componist, al dan niet opgelegd door de conventies, links liet ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Wim Zwaag

Wim Zwaag is een componist van symfonieën, concerten, orkestwerken, liederen en kamermuziek met een romantisch ideaal. Volgens Zwaag heeft er een kentering plaatsgevonden en mag er weer romantisch gecomponeerd worden: waar voorheen de liefhebber van hedendaagse muziek de romantischer aangelegde componist, al dan niet opgelegd door de conventies, links liet liggen is nu weer ruimte voor het grote gebaar en om de volle orkestklank weer in volle glorie te laten klinken.

1960 - 2013

Wim Zwaag wordt in 1960 te Amsterdam geboren. Binnen zijn familie wordt veel naar muziek geluisterd, in het bijzonder naar klassieke muziek en jazz. Vanaf zijn tiende jaar speelt Wim Zwaag piano. Zijn eerste compositie schrijft hij op zeventienjarige leeftijd. In Alkmaar begint Zwaag zijn opleiding als zanger en koordirigent. In 1984 verhuist Zwaag naar het conservatorium van Maastricht en doet toelatingsexamen compositie bij Robert Heppener. Zwaag begint zijn muzikale baan als zanger en dirigent en werkt sinds 1994 voor de Vlaamse Opera en het Vlaams Radio Koor. Sinds 2000 componeert Zwaag voor zowel nationale als internationale gezelschappen. Ook in 2000, in februari, zingt sopraan Jannie Zomer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw de première van de '3 Romances on poems of Pushkin', die Zwaag op verzoek van de sopraan geschreven heeft. Aangezien Zwaag bij de première aanwezig wil zijn neemt hij tegen de regels van de Vlaamse Opera vrij, wat zijn ontslag oplevert en daarmee het begin van zijn loopbaan als fulltime componist. In 2006 is Wim Zwaag 'Composer in residence' bij de Nürnberger Symphoniker. In 2008 gaat het vioolconcert in première in de nieuwe concertzaal van het Nürnbergs orkest. In 2011 publiceert hij twee cd's met orkestliederen en concerten.

Het Concertgebouw Robert Heppener

Discografie Wim Zwaag

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wim Zwaag

Audio/Video Wim Zwaag

Video Wim Zwaag

Beyond Misty Doors 2nd Mo...
Beyond Misty Doors 2nd Mov Piano Quartet (2006) Wim Zwaag
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Beyond Misty Doors 2nd Mov Piano Quartet (2006) Wim Zwaag

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer