Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WOLFGANG DELNUI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Wolfgang Delnui

Wolfgang Delnui (België) werd geboren in 1977 in Aken, Duitsland. Opleiding In 2002 rondde hij zijn studie in euritmie af aan het Institut de Rythmique Jaques Dalcroze de Belgique te Brussel. Vervolgens studeerde hij compositie bij Robert HP Platz aan het Maastrichts Conservatorium. Tevens studeerde hij elektronische muziek aan het Centre de ...
Volledige biografie...

Biografie Wolfgang Delnui

1977

Wolfgang Delnui (België) werd geboren in 1977 in Aken, Duitsland.


Opleiding

In 2002 rondde hij zijn studie in euritmie af aan het Institut de Rythmique Jaques Dalcroze de Belgique te Brussel. Vervolgens studeerde hij compositie bij Robert HP Platz aan het Maastrichts Conservatorium. Tevens studeerde hij elektronische muziek aan het Centre de Recherche et de Formation musicales de Wallonie in Luik. In 2007 volgde hij een masterclass voor compositie aan de Internationale Sommerakademie Prag-Wien-Budapest waar hij werkte met musici van ensemble Klangforum Wien en de componisten Nigel Osborne en German Toro-Pérez.


Activiteiten

Sinds 2002 doceert Wolfgang Delnui muzikale opvoeding aan de Musikakademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft Belgiens, en sinds 2005 is hij leraar ritmiek aan de Académie de Musique René Defossez in Spa. In 2005 werkte hij op Mallorca als gast van de Fundació Àrea Creació Son Bielí. In 2006 was Wolfgang Delnui 'composer in residence' van Ensemble ’88.


Composities

Zijn werken werden uitgevoerd tijdens verschillende internationale festivals waaronder de Gaudeamus Muziekweek (Amsterdam), het Ostbelgienfestival (Belgie), XXVII Encontre Internacional de Compositores Illes Balears (Mallorca) en de Donaueschinger Musiktage - project: The Next Generation - (Duitsland). Het Konzert für Flöte und Ensemble ging in première met Angélique van Duurling en het Ensemble der Robert-Schumann-Musikhochschule Düsseldorf onder leiding van Rüdiger Bohn. In de herfst van 2006 gaf Ensemble ’88 een serie concerten met zijn werken in Duitsland, Belgie en Nederland.


Prijzen

In 2004 ontving Delnui in Utrecht de Flutonicon compositieprijs voor Looptonen voor 2 fluiten. Zijn compositie Zeithände voor sopraan en soundtrack werd in 2006 voor de Gaudeamus Prijs genomineerd en in 2007 geselecteerd voor het 'off program' van de Donaueschinger Musiktage.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wolfgang Delnui

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer