Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WOUTER SNOEI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Wouter Snoei

Periode

26-08-1977 - heden

Genre

componist, dance, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags, jazz, producer

Online

Officiële website

Wouter Snoei

Na zijn studie Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd Wouter Snoei (1977) actief als componist en elektronica-specialist. Naast werken voor solo-live-elektronica componeert hij stukken voor elektronica met instrumenten en/of stem, voor o.m. Calefax Rietkwintet, ASKO Kamerkoor, Ensemble Intégrales, VocaalLAB Nederland en de Veenfabriek. Als live-elektronica-specialist werkt hij samen met diverse collega componisten, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer

Genoemd in de biografie van

1984   X(eptional
2014   Gwyneth Wentink

Biografie Wouter Snoei

Na zijn studie Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd Wouter Snoei (1977) actief als componist en elektronica-specialist. Naast werken voor solo-live-elektronica componeert hij stukken voor elektronica met instrumenten en/of stem, voor o.m. Calefax Rietkwintet, ASKO Kamerkoor, Ensemble Intégrales, VocaalLAB Nederland en de Veenfabriek. Als live-elektronica-specialist werkt hij samen met diverse collega componisten, w.o. Jasper Blom en Cathy van Eck. Tevens verzorgt hij de klankregie van stukken van o.m. Luigi Nono, John Cage en Gérard Grisey. VocaalLAB. Daarnaast is hij ontwikkelaar van en componist voor het Wave Field Synthesis-systeem van Stichting The Game of Life. Wouter Snoei is docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In bezetting van

X(eptional   producer

2004

Wouter Snoei ontvangt de Matthijs Vermeulen Aanmoedigingsprijs 2004 voor 'Pulse' (solo-live-elektronica).

2009

Snoei is klankregisseur van 'Machinations 2009' van Georges Aperghis, uitgevoerd door VocaalLAB. In november is hij betrokken bij de uitvoering van Pierre Boulez' 'Répons' door het Asko|Schönberg ensemble.

Discografie Wouter Snoei

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wouter Snoei

Audio/Video Wouter Snoei

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer