Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

XANDER DE BUISONJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Xander de Buisonjé

Periode

1973 - heden

Genre

Nederlandstalig, piano, pop, zang

Online

Officiële website

Xander de Buisonjé

Limburgse zanger en popidool die in 2002 na het opheffen van de populaire Nederlandstalige band Volumia! een solocarrière begint.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, zang

Genoemd in de biografie van

1995   Marcus Olgers
2001   Hans van den Hurk
2002   Dany Lademacher
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Xander de Buisonjé

Limburgse zanger en popidool die in 2002 na het opheffen van de populaire Nederlandstalige band Volumia! een solocarrière begint.

In bezetting van

Volumia!   piano, zang

2002

Op 2 april wordt officieel bekend gemaakt dat Volumia! er na tien jaar mee ophoudt. Op 18 april geeft Volumia! een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall. Zanger Xander de Buisonjé (Voorburg, 19 juli 1973) begint een solocarrière.

Volumia!

2003

Op 7 februari start de tournee van Xander de Buisonjé met zijn eigen band in de Condor City Hall in Enschede. In de band o.a. gitarist Dany Lademacher. De eerste single Ik Zie, afkomstig van het album Hemelsbreed en gecomponeerd door Lademacher, wordt ook in België uitgebracht. De Buisonjé is samen met stand-up comedian Howard Komproe te zien in reclamespotjes van de Postbank. In het najaar gaat Xander met een zeskoppige band langs de theaters met het programma Hemelsbreed.

2004

Xander de Buisonjé De Buisonjé schrijft ook liedjes voor anderen, zoals Idols-finalist Maud. Het dubbelalbum Live & Akoestisch bevat een volledige registratie van het concert op 24 juni in 't Spant te Bussum. Zangeres Maud en gitarist Dany Lademacher verzorgen gastbijdragen. In december verzorgt de zanger in de Pepsi Stage een speciale eindejaarsshow met speciale gasten waaronder DJ Edwin Evers van Radio 538 die meedrumt tijdens het nummer Ik Vlieg Ik Zweef.

2005

Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Xander de Buisonjé staat samen met o.a. DJ Tiësto, Di-rect, Bløf, Acda en De Munnik, Trijntje Oosterhuis, Dinand Woesthoff en Berget Lewis belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Kunstenaar Wouter Stips voegt bij zijn boek Ongeveer Zoveel Hou Ik Van Jou een cd waarop zijn teksten op muziek zijn gezet door Meg en Hans Eijkenaar. De liedjes worden live ingespeeld door de vaste begeleidingsband van Anouk en ingezongen door bekende vocalisten waaronder Xander De Buisonjé. De Buisonjé krijgt uit handen van de Franse zanger Patrick Bruel een prijs voor het verkopen van een miljoen platen in de Benelux. De zanger ontvangt de prijs in de studio in Parijs waar hij met Bruel een Nederlandse-Franse versie opneemt van Bruels hit Casser La Voix. Op 17 december sluit De Buisonjé het jaar af met een twee uur durende eindejaarsshow in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Samen met zijn zevenkoppige band en muzikale gasten presenteert hij onder meer de show waarmee hij vanaf februari 2006 in theaters door het land te zien is. Daarnaast voert de zanger voor het eerst live nummers uit van zijn album Succes dat in november uitkomt.

2006

Xander de Buisonjé De Buisonjé start in februari zijn theatertournee Succes Live 2006. De tournee wordt enkele weken onderbroken als in maart bij de zanger een poliep op de stemband wordt ontdekt.

2007

Xander de Buisonjé doet mee aan de zangwedstrijd Just The Two Of Us op de commerciële televisiezender Tien. In het programma worden negen bekende Nederlanders gekoppeld aan professionele vocalisten om samen de strijd aan te gaan. De Buisonjé bereikt samen met Monique Smit (de zus van Jan Smit) de finale, maar verliest op 30 april van het duo Berget Lewis en DJ Edwin Evers.

Berget Lewis Edwin Evers

2009

Xander de Buisonjé levert zijn stem aan de Belgische animatiefilm Suske & Wiske: De Texas Rakkers.

2010

Xander de Buisonjé in 2010 De zanger is presentator van Zij Gelooft In Mij. In dit televisieprogramma van de NCRV gaat hij voor drie voormalige gedetineerden op zoek naar de vrouw in hun leven. Vijf jaar na zijn vorige album verschijnt van Xander de Buisonjé in november het album Uit Liefde. Alle twaalf tracks zijn door de zanger geschreven en geproduceerd door Gordon Groothedde. Het album wordt in september voorafgegaan door de single Een Brief. De Buisonjé zingt de titelsong There's A Place For Us voor de Nederlandse versie van The Voyage Of The Dawn Treader, de derde speelfilm in de serie The Chronicles Of Narnia (première: 9 december).

Gordon Groothedde

2011

Xander de Buisonjé presenteert in januari de serie concerten Vrienden Van Amstel Live in een uitverkocht Ahoy'. Hij is vanaf 19 maart elke zaterdagavond te zijn in de derde serie De Beste Zangers Van Nederland. In dit televisieprogramma van de Tros, dat is opgenomen in Zuid-Frankrijk en wordt gepresenteerd door acteur Victor Reinier, staat elke aflevering één zanger(es) centraal die voor de andere deelnemers een lied uitgekozen heeft om te zingen. De andere vocalisten zijn Lange Frans, Wolter Kroes, Anita Meijer, Glennis Grace, Peter Koelewijn, George Baker en Do. De Buisonjé presenteert het televisieprogramma Kamer 9. In het programma worden verschillende artiesten 36 uur in een kamer opgesloten om samen een lied te maken. Het programma wordt vanaf 29 augustus uitgezonden als onderdeel van TV Lab op Nederland 3.

Anita Meyer Do George Baker Glennis Grace Lange Frans Peter Koelewijn Wolter Kroes

Discografie Xander de Buisonjé

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Xander de Buisonjé

Audio/Video Xander de Buisonjé

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer