Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

YOUNG SINATRAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - 2010

Genre

jazz

Online

Officiële website

Young Sinatras

Young Sinatras is een negenkoppige bigband met trompettist Gerben Klein Willink als bandleider. De groep speelt nieuwe arrangementen van jazzstandards en popklassiekers, muziek van moderne jazzvocalisten en eigen composities. Na het eerste optreden tijdens de Leidse Jazzweek in 2002 speelt de groep nog in hetzelfde jaar op North Sea Jazz.
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Smit (3)   klarinet, saxofoon
Stefen Dietvorst   fluit, saxofoon
Bart Wirtz   fluit, saxofoon
Kasper Kalf   contrabas
Edgar van Asselt   piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jasper van Hulten   drums
Henrik Söderlund   trombone

Genoemd in de biografie van

2004   Wouter Hamel
2005   Abel

Biografie Young Sinatras

Young Sinatras is een negenkoppige bigband met trompettist Gerben Klein Willink als bandleider. De groep speelt nieuwe arrangementen van jazzstandards en popklassiekers, muziek van moderne jazzvocalisten en eigen composities. Na het eerste optreden tijdens de Leidse Jazzweek in 2002 speelt de groep nog in hetzelfde jaar op North Sea Jazz. Het eerste album The Unknown (2003), met de Duitse vocalist Tom Gaebel, is gebaseerd op het repertoire van Count Basie en naamgever Frank Sinatra. Op festivals en theaterpodia in Nederland en Europa deelt Young Sinatras het podium met o.a. Ronald Douglas, Joke Bruijs, Joe Piscopo en Wouter Hamel. Vanaf 2010 treedt zanger Paul van Kessel ook op met een soloprogramma. Young Sinatras gaat grotendeels over in The Very Next.

Discografie Young Sinatras

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Young Sinatras

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer